2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

21. Ahilik Kültürü Haftası başladı

Kırşehir'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası'nın 21.'si Kırşehir'de başladı.

Programın açılışı sebebiyle Ahi Camii ziyaret edilerek, Ahi Evran-ı Veli'nin türbesi başında dua okundu. Ardından dualarla Ahi Çarşısı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Törenlere, Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Ahi Baba Mustafa Karagüllü, oda başkanları ve daire müdürleri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Kutlamaların ilk gününde Ahi Çarşısı dualarla açılırken, açılış sonrasında çarşı içerisinde faaliyet gösteren esnaflara hayırlı ve bol kazançlı günler dilendi. Ahi Çarşısı esnafını ziyaretin ardından sırası ile yeni 1 ve 2. çarşılar ile Uzun Çarşı esnafı ziyaret edildi. Kutlamalar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ile bağlı oda başkanlarının Vali M. Lütfullah Bilgin ve Belediye Başkanı Halim Çakır'ı makamlarında ziyaretleriyle devam ederken, ziyaretlerin ardından da Cacabey Meydanı'na kurulan ve yaklaşık 15 ilin esnaf odalarınca hazırlanan esnaf sergisinin açılışı yapıldı.

Esnaf sergisinin açılışının hemen ardından Vali Bilgin ve Başkan Çakır ile protokol üyelerince Yeni 2. Çarşı'da Esnaf Odalarınca düzenlenen Ahi Pilavı ikramının yapıldığı alana geçildi. Çarşı esnafı ile birlikte Ahi Pilavı yiyerek ayran içen protokol üyeleri, daha sonra Ahilik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan 'Eşyaya Teslim Olmayan Ahlak' konulu belgeseli izlemek üzere Kültür Müdürlüğü Salonuna geçti.

Kutlamaların hafta boyunca devam edeceği bildirilirken, 18 Ekim 2008 Cumartesi günü Şed kuşatma gösterilerinin gerçekleşeceği törenlere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?