2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

210 kişilik kadroya 3 bin başvuru

Kırşehir'de, 210 kişinin çalıştırılacağı pancar yükleme işi için çoğu üniversite mezunu 3 bin kişi müracaat etti.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın pancar yükleme, taşıma ve yıkama işi ihalesini kazanan şirketin 210 kişi alacağını duyan aralarında doktor, mühendis, öğretmen, müzisyen ve mimarın bulunduğu 3 bin kişi şirketin işçi alımı yapacağı büronun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İş başvurusunda bulunanlar arasında Türk Halk Müziği dalında Türkiye birinciliği olan gençlerinde bulunması dikkat çekti. Sıranın kendisine gelmesini bekleyen müzisyenler, türküler söyleyerek vakit geçirdi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞACAKLAR
Şirket sahibi Mehmet Zengin, iş alımlarında gördükleri manzaradan dolayı üzgün olduklarını, ancak müracaatlarda üniversite mezunlarına öncelik vereceklerini söyledi. Zengin, 210 işçi alacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 3 bin kişi müracaat etti. Müracaat edenler arasında doktor, mühendis, mimar ve öğretmenler var. Bu durum bizi son derece üzdü. Çünkü, anne ve babalar bu çocukları 4 yıl okuttu ve emek verdi. Ama, bugün pancar yükleme, taşıma ve yıkama işi yapacaklar. Bu arkadaşlarımıza asgari ücret vereceğiz. Üzgünüz ama yapılacak bir şey yok."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 17:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?