7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

24 STK 'hayır' diyor

KIRŞEHİR'DE 24 STK HAYIR DİYOR

Kırşehir Eğitim-İş Sendikası öncülüğünde, Kırşehir'de kurulan Hayır Platformuna 24 Sivil Toplum Örgütü katıldı.

Eğitim-İş Sendikası Başkanı Dilek Yurdugül konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere insanlık tarihi, 'iktidar gücü' kötüye kullanıldığında toplumların büyük felaketlerle, yıkımlarla yüz yüze kaldığını gösterir sayısız örneklerle dolu" dedi.

Yurdugül, büyük felaketlerin faili olarak sorumsuz iktidarları suçlayarak, "Bu iktidarların toplumları yıkıma götürecek yola girerlerken onları yalan ve yutturmacalarla uyutarak günahlarına meşruiyet sağlamışlardır. Bu gün ülkemizin dayatma yoluyla gündemine sokulan 12 Eylül referandumu benzer bir siyasi felaket ve kaos potansiyeli taşımaktadır" dedi.

Kırşehir Sivil Toplum Kuruluşları bir araya getirdiklerini söyleyen Yurdugül, "İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, sosyal güvenlik, terör gibi devletin yağmalanmasını engelleyemeyen başat sorunlarımıza çare üretmeyen aksine kamuda çalışanlara 'toplu kontrol' uygulaması getiren, üniversite mezunlarına iş imkanı sağlamayan, dokunulmazlıkları kaldırmayan, hükümetin kendi kontrolünde hukuk sistemi getiren anayasa değişikliğine ortak tavır geliştirerek platformun içinde yer alan ve destekleyen Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte referandumda 'Hayır' diyoruz" şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR'DE 24 STK HAYIR DİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 09:38:00
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 09:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?