4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

25 bin konutun alt yapısı hazır

Kırşehir Belediyesi ve Kırgaz Doğalgaz Şirketi'nin ortaklaşa sürdürdüğü doğalgaz çalışmaları, aralıksız devam ediyor. 

Doğalgaz çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Kırgaz Genel Müdür Yardımcısı Osman Kipoğlu, Kırşehir'de yatırımlarının yüzde 80'lik kısmını tamamladıklarını belirterek, bu yıl içerisinde toplam 15 bin konutun doğalgaz kullanımına geçeceğini söyledi. Kipoğlu, 25 bin konutun doğalgaz alt yapısını hazırladıklarını vurgulayarak, "Kırşehir'de şu ana kadar 9 bin 700 konut doğalgaz abonesi oldu. 

Ancak, kamu kurumlarının doğalgaz kullanımına geçmesi noktasında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ama, inanıyoruzki Valimiz Sayın M. Lütfullah Bilgin'in desteğiyle ve Çevre Kanunu çerçevesinde resmi kurumlarda çevre kirliliğine engel olmak amacıyla yakın zamanda doğalgaz kullanımına geçecekler. Bu konuda Balıkesir ve Uşak valiliklerince resmi kurumların doğalgaz kullanımına geçmeleri noktasında resmi yazılar yayınlandı. Resmi kurumlarında doğalgaz kullanımını tercih etmeleri sayesinde özellikle kış aylarında yaşanan hava kirliliği en asgari seviyeye indirilecek" dedi. 

18 bin konutun doğalgaz kullanımına geçmesi konusunda tüm alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Kipoğlu, "Kırgaz olarak 25 bin konuta doğalgaz götürmeyi hedefledik. Şu ana kadar 18 bin konutun alt yapısını tamamladık ve bu yıl içerisinde 15 bin konut aktif olarak doğalgaz kullanacak. Yenice Mahallesi'nde yapılan alt yapı çalışmalarımız tamamlandı ve bina bağlantılarına başladık. Medrese Mahallesi'nde de alt yapı çalışmaları bir hafta içerisinde bitecek. Ana hat çalışmaları bittikten sonra hemen bina bağlantıları yapılacak. Kervansaray Mahallesi'ne de bir hafta sonra başlayacağız. 

Vatandaşlarımızın kış ayı gelmeden aboneliklerini ve Kırgaz yetki belgeli firmalara doğalgaz dönüşümlerini yaptırmaları uygun olacaktır. Aksi taktirde soğuk kış aylarında hem bizde hem de firmalarda yığılmalar oluyor. Halkımızın mağdur olmaması için kampanya başlattık ve Ağustos ayı içerisinde abonelik yaptıran vatandaşlarımıza 5 taksit yapıyoruz. İnşallah Belediye Başkanımız Sn. Halim Çakır'ın da desteğiyle Kırşehir'de doğalgaz kullanımını tüm binalarda aktif hale getireceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 10:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?