7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

3 bin 138 kişi istihdam ediliyor

Kırşehir'in teşvik verilen iller kapsamına alınması ile birlikte, yatırımcı sayısının arttığı ve istihdam oranının yükseldiği kaydedildi.

Kırşehir sanayisinin gelişimine ilişkin bilgiler veren Vali M. Lütfullah Bilgin, Kırşehir merkezde toplam 67 ayrı sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiğini belirterek, bu rakamın ilçelerle birlikte toplam 96 sanayi kuruluşu olduğunu söyledi.

Vali Bilgin, sanayi kuruluşlarının sayısındaki artışla birlikte istihdam oranının da artış olduğunu vurgulayarak, "Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi ve ilçelerde bulunan sanayi kuruluşlarında toplam 3 bin 138 kişi istihdam ediliyor. En fazla istihdam Petlas A.Ş. ve Şeker fabrikasında sağlanırken, organize sanayi bölgesinde yapılan yeni yatırımlarla birlikte bu rakam her geçen yıl artıyor" dedi.

Kırşehir'de kalkınmanın 1990'lı yıllardan sonra başladığını da kaydeden Vali Bilgin, "1990 yılından sonra Kırşehir sanayisi gelişmeye başladı. Teşvik yasası ile birlikte bu gelişim son yıllarda artışa geçti ve şu anda mevcut organize sanayi bölgesinde arsa kalmadı. Bu durum bizleri son derece mutlu ediyor. Yatırımcıya da son derece önemli destekler veriliyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda yatırımlar katlanarak devam edecek ve istihdam oranı her geçen yıl artacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 09:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?