7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

3 bin kişiye aşure ziyafeti

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 3 BİN KİŞİYE AŞURE

Kırşehir Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle 3 bin kişiye aşure dağıttı.

İlk aşureyi İş Bankası önü, Cacabey meydanı ve Eski Sanayi civarında dağıtan Kırşehir Belediyesi, ikinci aşure ikramını ise Ankara ve Lise caddesinde gerçekleştirdi.

Öğle namazının ardından Ankara ve Lise caddesine kurulan 2 noktadan aşure ikram eden personele teşekkür eden vatandaşlar, belediyenin ikramının güzel bir sürpriz olduğunu, paylaşmanın ve bereketin sembolü aşure ikramının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Aşurenin Müslümanlar için lezzetten daha ziyade paylaşmak, bolluk ve bereket anlamına geldiğini belirten Başkan Bahçeci, aşure gününün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması gerektiğini, bu sebeple belediye olarak geçtiğimiz gün dağıtılan 3 bin kişilik aşurenin ardından yine 3 bin kişilik aşure dağıttıklarını söyledi.

Bahçeci, "Muharrem ayı dayanışmanın, muhabbetin bir arada yaşam ve uzlaşma kültürünün anlatıldığı bir aydır. Bu ayda dağıttığımız aşure ise çok farklı ürünlerin bir araya gelmesinden oluşan çok lezzetli bir yemek. Bu bizlere bir arada yaşama kültürünü anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı, dağıtılan tatlı kadar lezzetlidir. Bu sebeple biz 2 ayrı noktada 3 bin kişilik aşure ikramında bulunuyoruz. Muharrem ayının ilk günlerine denk gelen hafta içerisinde de vatandaşlara aşure dağıtıyoruz. Bu vesileyle halkımızın Muharrem ayını kutluyorum" dedi.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 3 BİN KİŞİYE AŞURE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 18:12:01
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 22:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan. IP: 78.164.101.xxx Tarih : 25.12.2010 03:20:00

Allah kabul etsin yağmuru bol versin pekmezle olsa daha iyiydi biraz şekerli olmuş pekmez akıllılar pekmezide bol versin  .