2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

4 kardeş yemekten zehirlendi

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Acıköy'de 4 kardeş, yedikleri öğle yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Acıköy İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Ali ve Nuriye Tunç'un çocukları Abide (14), Sevim (10), Emine (9) ve Ramazan Tunç (7), öğle yemeği için eve geldiklerinde yemekte pilav ve menemen yedi ve daha sonra okula gitti. Bir süre sonra sırasıyla rahatsızlanan Tunç kardeşler, öğretmenleri tarafından Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki devlet hastanesine kaldırıldı.

Burada ilk müdaheleleri yapılan kardeşlerden durumları ağır olan Emine ve Abide Tunç, Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Serdar Fidan, çocukların durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, "Yerköy ilçesinden bize gelen 2 kardeşin yedikleri yemek sonrası zehirlendiklerini tespit ettik. 2 kardeşin de hastanemize geldiklerinde bilinçleri kapalıydı. Yolda iki defa da nöbet geçirdiklerini öğrendik. Şuan durumları, ilk geldikleri zamana göre biraz daha iyi. İlk 24 saat riskli olduğu için sürekli kontrol altında tutuyoruz"
dedi.

Çocukların babası Ali Tunç, kahvede otururken, bir öğretmenin gelerek çocukların rahatsızlandığını söylediğini belirterek, "Okula gittiğimde benim çocuklarım olduğunu öğrendim. Öğretmenler kendi arabalarıyla çocukları önce Yerköy Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Oradan da ambulansla Yozgat'a sevk ettiler. Öğle yemeğini yedikten sonra rahatsızlanmışlar ama ben kesin olarak neden zehirlendiklerini bilmiyorum" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 18:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?