8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

50 bin fidan toprakla buluştu

KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ 50 BİN FİDANI TOPRAK'LA BULUŞTURDU

Kırşehir İl Özel İdaresi, ağaçlandırma projesi kapsamında, Şeyh Edebali Külliyesinin çevre düzenlenmesi de dahil 50 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Köylerin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 36 bin mahlep ve 4 bin çam olmak üzere 40 bin fidan dağıtıldığını açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, özel idare olarak yol, su, altyapı hizmetlerinin yanı sıra erozyonla mücadele ve köylerin çehresini değiştirme adına çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Aydoğan, Köylere dağıtılan fidanların yanı sıra İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen ve yapılması planlanan Şeyh Edebali Külliyesinin çevre düzenlemesi içinde mazı, ladin, süs eriği, sultan iğdesi ve çeşitli ağaçlarında bulunduğu 10 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti.

İnaç Köyü Şeyh Edebali Külliyesinin ağaçlandırma çalışmalarına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan, Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile İl Özel İdaresi çalışanları katıldı.

Şeyh Edebali Külliyesindeki çalışmalarda ağaç dikmenin önemine değinen Bektaş Aydoğan, “Kırşehir ne yazık ki orman alanı açısından Türkiye ortalamasının oldukça altındadır. Biz özel İdare olarak imkanlarımız elverdiği sürece Kırşehir'in daha fazla orman alanına kavuşması için gayret içerisinde olacağız” dedi.

KIRŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ 50 BİN FİDANI TOPRAK'LA BULUŞTURDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 15:19:05
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 16:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?