7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

500 kişi istihdam edilecek

500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Türkiye'nin en modern jeotermal serasının kuruluş çalışmalarını yerinde inceleyerek, Kırşehir için çok önemli ve büyük bir yatırım yapan işadamı Hamit Yiğit'e teşekkür etti.

Yatırımı yerinde inceleyen Çalışkan, işadamı Hamit Yiğit'in tarım alanına yatırım kararı aldığını belirterek, Çiçekdağ ilçesine bağlı Mahmutlu köyünde bulunan jeotermal kuyuların kullanım hakkını alan Yiğit Akü grubuna teşekkür etti.

Çalışkan şöyle konuştu:

"Yapımına başlanan seralar, 5 yüz dönüm bir arazi üzerine kurulacak ve jeotermal su ile ısınacaktır. Yılın 365 günü ürün alınabilecek olan bu seralarda domates, patlıcan, biber gibi sebzelerin yanı sıra gül, lale gibi çiçekler yetiştirilerek hem yurt içine hem de yurt dışına satışı yapılacaktır. Şu anda İspanya'dan gelen seraların 100 dönüm üzerine kurulumuna başlanmıştır ve yılbaşında seralardan ilk ürünün alınması planlanmaktadır. Zaman içerisinde 500 dönüm üzerine sera inşaatı tamamlanacaktır ve bu seralar en az 500 kişiyi iş sahibi yapacaktır. Bu yatırımın başta Kırşehir olmak üzere jeotermal kaynaklara sahip diğer illere kurulacak diğer yatırımlara örnek olacağını ümit ediyoruz. Topraksız tarımın gerçekleştirileceği bu seralardaki otomasyon sayesinde fidelerin su ve gübre ihtiyacı bilgisayar kontrolünde sağlanacaktır."

Kırşehir olarak sahip olunan termal avantajın hem turizm açısından hem de seracılık açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulayan Çalışkan, "Memleketlerine yatırım yapan Yiğit Akü'nün ortaklarına hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Kendilerinin Kırşehir'e daha birçok yatırım yapacaklarına ve hemşerilerimize istihdam sağlayacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çalışkan, "Milletvekilleri olarak her zaman Kırşehir'e yatırım yapanların yanındayız. Memleketimize çivi çakanın her zaman başımızın üstünde yeri vardır. Bu yatırımın ilimize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 18:12:04
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 12:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut doğan IP: 78.166.180.xxx Tarih : 23.09.2010 16:21:58

kırşehir açısından büyük bi yatırım daha iyi tanınma ve istihdam için çok güzel olur uygulamada emeği geçenlerden allah razı olsun hayırlı olur inşallah saygılar.