4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

607 kişi meslek öğrendi

Türkiye İş Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü'nce organize edilen ve Kırşehir'deki sivil toplum örgütlerin tarafından da ortaklaşa yürütülen meslek edindirme kurslarını tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını aldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı hizmet binasında 40 gün süren çocuk gelişimi, silahlı silahsız özel güvenlik, bilgisayarlı muhasebe, kepçe operatörlüğü ve satış elemanı gibi meslek kurslarına 607 kursiyer katıldı.

Vali M. Ufuk Erden, Belediye Başkan Vekili Ebubekir Koçyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve davetlilerin katıldığı törende bir konuşma yapan İş-Kur İl Müdürü Fazlı Küçük, rekabetin küresel bazda yürütülmekte olduğunu belirterek, “Bu yarışta ülkelerin en önemli varlığı iyi yetişmiş insan gücüdür. Ürettiğini satmanın yolu ise nitelikli işgücü ile üretmekten geçmektedir. Ülkemizde 3.3 milyon civarında işsiz bulunmakta ve reel sektörün nitelikli işgücü açığının bulunması ile bu olumsuz tabloyu, olumlu hale getirebilmek için 2009 yılı içerisinde 607 kişiye meslek edindirme hizmeti sunmuş bulunmaktayız" dedi.

Vali M. Ufuk Erden de, dünyanın teknoloji ve ulaşımın kolaylığı sayesinde küresel bir köy haline geldiğini söyleyerek, "Dünyada 6 milyar kişi yaşıyor ve 200 ülke yer alıyor. Artık gençlerimiz 'Ben her işi yapıyorum' diyemez. Herkes bir meslek sahibi olmalı ve 'Ben bu işi layıkıyla yapıyorum' diyebilmelidir. Bu olmazsa, gelişen teknolojiye ve gelişmelere ayak uydurmak gerçekten zor. Bu yüzden, kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sertifika töreninde İş-Kur İl Müdürü Fazlı Küçük'e, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı'nca hazırlanan plaketi Vali Erden tarafından verdi. Ardından Vali Erden de törene katılan kursiyerlere
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 16:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?