3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

9 ayda bin kişi ameliyat oldu

DOKUZ AYDA BİN KİŞİ AMELİYAT OLDU

Kırşehir Özel Aşıkpaşa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Cahit Uzunsoy, 9 aylık süreçte 62 bin hastaya baktıklarını ve bunlardan da binin ameliyat edildiğini söyledi.

Kırşehir Özel Aşıkpaşa Hastanesi yetkilileri, hastanenin 9 aylık çalışmaları hakkında bir toplantı düzenleyerek, basın mensuplarına bilgiler verdi. Burada konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Cahit Uzunsoy, hastanenin kuruluşundan bu yana geçen 9 aylık süreçte, yaklaşık 62 bin hastaya baktıklarını söyledi. Bu sürede bin civarında ameliyat yaptıklarını ifade eden Uzunsoy, “Hastanemizi açtığımızdan beri Kırşehir halkına elimizden geldiğince güzel hizmetler vermeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerimizin de ilerleyen zamanda daha iyi olacağı düşüncesi ile hareket ediyoruz. Bu hasta bakım hizmetleri dışında sosyal faaliyetlerimizde devam ediyor. Bunun bir örneğini geçtiğimiz ay gerçekleştirdik. Şehrimizde bulunan huzurevi, erkek ve yetiştirme yurtları, özel kreşleri ziyaret ettik. Doktor ekibimizle beraber, buralarda sağlık taraması yaptık" dedi.

Kırşehir'de bulunan huzurevinin de hastane ile aynı zamanda açılan bir kurum olduğunu hatırlatan Uzunsoy, "Huzurevinin 70'e yakın misafiri var. Geçtiğimiz ay doktor ekibimizle ziyaretlerimizi yaptık ve huzurevinin 70 misafirini muayene ettik. Tıbbi yardımımızı sağladık. Bunların 25 tanesinin de birtakım rahatsızlıklar olduğunu tespit ettik ve uygun polikliniklere yönlendirdik. Bunun yanında erkek yetiştirme yurdu müdürlüğünde 37, kız çocuk yuvasında 23 ve kız yetiştirme yurdunda ise 25 öğrenci, Aşıkpaşa Gülen Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nde 250'ye yakın öğrenci hastane ekibimiz tarafından muayene edildi ve sağlık taramasında geçirildi. Doktorlarımız bunların daha ileri tetkik yapılması gerekenleri hastanemize ve diğer hastanelere sevk etti. Toplam olarak 472 hasta muayene etmişiz. 245 adedi normal bulunmuş, fakat geri kalan vatandaşlarımız hasta olarak değerlendirilmiş ve gerekli yerlere yönlendirilmiş. 62 bin hastadan bin kişiye ciddi ameliyatlar yapmışız. Daha önce Kayseri ve Ankara'ya giden hastalarımıza Kırşehir'de güler yüzlü ve temiz hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 11:21:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 11:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?