8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

91. yıl coşkusu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 91. yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de coşku ile kutlandı.

Tören sabah saat 09.00’da Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin koyulmasıyla başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından makamlara çocuklar geçti.

Valilik makamına ve Belediye Başkanı makamına geçen çocuklar, kendileri için önemli olan konuları Mili Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa ve İl Emniyet Müdürü Metin Aşık’tan bizzat istedi.

Makama geçen öğrencilerin ardından Ahi Stadyumunda yapılan törene, Vali Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Garnizon Komutanı J.Alb. Osman Uçar, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Faruk Mert, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali İhsan Karayiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, daire müdürleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyelerinin halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin şiirler okuması, resmigeçit töreni, grup, fon, saha, halk oyunları gösterileri ve şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren il birincileri ile değişik yarışmalarda derece alan ilköğretim okullarına birincilik ödüllerinin verilmesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 91. yılı kutlama programı sona erdi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 14:18:04
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 19:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?