8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

AB hibe uzmanları TSO'da

AB HİBE UZMANLARI KIRŞEHİR TSO'YU ZİYARET ETTİİ

Avrupa Birliği hibe programları için uzmanlar, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret ettiler.

Kırşehir'in Avrupa Birliği hibe fonlarından daha kapsamlı faydalanması ve gerek istihdam gerekse tarımsal eğitimlerin artması için çalışmalara hız verilirken, Kırşehirli İşadamı Ramazan Erbişim'in daveti ve girişimleri ile yabancı yatırımcıların ilgisi arttı. Ramazan Erbişim, Avrupa Birliği Projeler Uzmanı Funda Özyurt Torun ile birlikte Kırşehir'de çeşitli temaslarda bulundu. Başta Vali M. Ufuk Eren olmak üzere Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve son olarak ta Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ile görüştü.

Kırşehir'in AB fonlarından tam anlamıyla faydalanmadığını ve bunun için uzman kişilerle görüşme sağladıklarını kaydeden İşadamı Ramazan Erbişim, " Kırşehir'in her hizmete ihtiyacı var. Yabancı yatırımcıların Kırşehir'e olan ilgisi artıyor. Bir tarafta Japon Hükümetinin yatırımları, diğer yanda İrlandalı İşadamlarının Kırşehir'e hayran kalması bizleri son derece mutlu etti" dedi. Avrupa Birliği fonlarından Kırşehir'in faydalanmasını istediklerini söyleyen Erbişim, "Bu konuda uzman kişi olan Funda Özyurt Torun ile istişare yaptık. Kendisini Kırşehir'e davet ederek, AB hibe fonları ile ilgili proje desteği istedi. Kendisi de bizi kırmayarak davetimizi kabul etti ve Kırşehir'de alt yapı hazırlıklarına başladı. Önümüzdeki günlerde temaslarımızın meyvelerini alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Erbişim ve Torun'in TSO ziyaretinde konuşan Başkan Müfit Göçen, AB fonları ile ilgili yapılacak tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, "yönetim olarak AB fonlarına dönük çalışma ekibi oluşturduk" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:32:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?