3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Abdal geleneğinin geleceği tehlikede

Türkü ve bozlaklar kenti Kırşehir'de, Abdal geleneğinin son temsilcileri arasında yer alan müzik ustalarının sağlık problemi yaşadıkları bildirildi.

Yetiştirdiği saz ve söz ustaları ile ün yapan Kırşehir'de, 'Abdal' geleneğinin son temsilcileri olan Zurnacı Ayvaz Başaran ve Kaşık Ustası Abidin Ertem'in sağlık problemi yaşadıkları öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ustalar Müzik Topluluğu üyesi de olan Abidin Ertem ve Ayvaz Başaran'ın sağlık problemleri nedeniyle zor günler yaşadıkları kaydedilirken, evleri ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Ayvaz Başaran ve Abidin Ertem'e sağlık problemleri nedeniyle Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından sürekli ziyaretler gerçekleştirilirken, ustaların istek ve temennileri anında yerine getiriliyor. Yıllarca düğünlerde kaşık ve zurna çalan müzik ustaları, önceki yıllarda kendilerine sahip çıkan eski CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır'a da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Bayındır'ın gayretleri ile devlet kadrosu alan müzik ustaları, sosyal güvenceleri nedeniyle her türlü sağlık imkanlarından faydalanabiliyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 13:30:49
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 13:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer ilhan IP: 88.248.29.xxx Tarih : 20.01.2009 21:14:28

s.a evet bu konu gerçekten üzülmeyi gerektirecek bir konu geçmişe bir yolculuk yaparasak güzel kırşehirimizi dünyaya tanıtanlar kimdi...muharrem ertaş ve veliahtı neşet ertaş deilmiydi...vede abtal geleneğini belki içinde olanlar anlamaz şuan gurbetci bir gençlik olarak tek temennim gdip bir abalın davulun zurnanın yanında kulağm patlayıncaya kadar davul zurna dinlemek olcak....!emin biz duyarlı davranırsak hiçbirşey tehlikede olmaz olmayacaktır güzel kırşehirme ve abdallarına sevgilerimleeee