7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

AB'den bir hibe daha geliyor

AVRUPA BİRLİĞİNDEN 874 MİLYON EURO'LUK BİR HİBE DAHA GELİYOR

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, tarım ve kırsal kalkınma için hazırlanacak projelerde kullanılmak üzere Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye 874 milyon Euro'luk hibenin gönderileceğini açıkladı.

Milletvekili Çalışkan, Türkiye'de tarım ve kırsal kalkınma için hazırlanacak projelere toplam 874 milyon euro hibe sağlanacağını, anlaşmanın imzalandığını ve ilk proje tekliflerinin Temmuz ayında alınmaya başlanacağını belirtti.

Çalışkan, "Gelecek 3 yıl içerisinde kırsal kalkınmaya yönelik toplam 873,8 milyon Euro AB hibesi kullanılabilecektir. Söz konusu hibe Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Ajansı tarafından kullandırılacak. Temmuz 2010'dan itibaren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Ajansı tarafından proje tekliflerinin alınmaya başlanması planlanmaktadır. Hibelerden küçük üretici çiftçi birimlerimiz dahil hayvancılıkla iştigal eden üreticilerin ve gıda işleme sanayi işletmelerinin de yararlanması mümkün olacaktır. Konu hakkında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Ajansı tarafından bütün tarımsal üretici birimlerimizin ve gıda işleme sektörünün yaygın bir şekilde bilgilendirilmesi sağlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 12:30:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 17:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?