1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Abdullah Gül Kırşehir'de stres attı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 24 fabrikanın temel atma töreni için geldiği Kırşehir’de Devlet Bakanı Beşir Atalay ile birlikte, Vali Selahattin Hatipoğlu’nu ziyaret etti. Burada gazetecilerin AB’ye ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, Türkiye’nin üzerine düşen her şeyi yaptığını söyledi. Müzakereler başladıktan sonra ülkenin standartlarını yükseltmek için yapılması gereken çok şey olduğunu belirten Bakan Gül, "AB konusunda bizim kritik eşik dediğimiz nokta, çoktan aşılmıştır. Ortak programlarda olan bütün hususlar tamamlanmıştır. Dolayısıyla, herhangi bir belirsiz alan bırakılmamıştır. AB, ilerleme raporlarını hazırlayacaktır. Onlar için tek bir istikamet vardır. Türkiye ile müzakerelere başlanması gerektiğinin raporlarla tespit edilmesi ve söylenmesidir. Bunun dışında farklı herhangi bir kararın çıkması siyasi olur. Böyle bir şeyi kesinlikle beklememekteyiz" dedi.


Vali Hatipoğlu’ndan ilin sorunları hakkında bilgi alan Dışişleri Bakanı Gül, yapımı devam eden barajların durumunu da değerlendirdi. Bu konuda Türkiye’de büyük yanlışlar yapıldığını ifade eden Gül, "Türkiye’de inanılmaz bir yanlış var. Arazi sulamak için baraj yapılıyor, su toplanıyor ve ondan sonra sulama kanallarının yapımına başlanıyor. Barajın yapım süresi kadar da kanal inşaatları sürüyor. Bu sürede barajın ömrü de bitiyor. Göl yapmak arzusunda değiliz. Bu yanlış bir politika. Bu işte çok suistimaller var. Baraj inşaatı çok karlı olduğu için, ’yüzde 97-98’i bitti, yüzde 3’ü için ödenek istiyoruz’ deniyor. Yüzde 3 için ödenek verelim diyoruz; ancak kanallardan söz edilmiyor. Barajları balık tutmak için yapmıyoruz. Trilyonlar harcanmış inşaata başlanalı, 10-20 yıl olmuş; ama kanallarla ilgili bir şey yapılmamış. Bu Türkiye’nin en yanlış işlerinden birisi" şeklinde konuştu.


Hatipoğlu’nun yöresel kilim ile gümüş tabak hediye ettiği Gül ve Atalay, daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır’ı ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Halim Çakır, Dışişleri Bakanı Gül’e oniks mermerinden yapılmış saat, vazo, üzerinde sabır duasının yazılı olduğu tablo, keçi boynuzu pekmezi ve bitkilerden yapılan doğal kuvvet macunu, Atalay’a da saat ve vazo hediye etti. Yeni Kırşehirspor Kulübü Başkanı Berat Bıçakçı da, Gül’e üzerinde Abdullah Gül ve Kırşehir plaka numarasının yazılı olduğu Yeni Kırşehirspor forması hediye etti.

iha-kırşehir
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 20:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M. Duran Sönmez IP: 195.175.37.xxx Tarih : 21.08.2004 00:03:15
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 'barajlar' konusundaki görüşüne katılıyorum. Ancak, haber, Kırşehir'e atılacak fabrika temelleri ile Kırşehir'e yapılacak diğer teşvikler konusunda hükümet yetkilileri ve yerel yöneticiler tarafından temel atma töreninde Kırşehir'in kalkınması açısından önemle durdukları konular hakkında bilgi yetersizliği var.