4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

ABİGEM'den AB projesi eğitimi

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından, katılımcılara Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda AB projelerine ilişkin "Proje Hazırlama" eğitimi verildi.

TSO Salonunda düzenlenen eğitimlere TSO Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir TSO Genel Sekreteri Murat Yıldırım, Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı Genel Sekreteri Fatih Tokmak, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Akgül kamu, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. TSO Başkanı Müfit Göçen, AB projelerinden faydalanmak isteyen kamu, kurum ve özel kuruluşlara yönelik hazırlanan eğitimin öneminden bahsederek, AB'nin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan insanlara katkı sağlayan projelere destek vermesi son derece önemli bulduklarını ifade etti. Başkan Göçen,” Kırşehir'in de bu desteklerden faydalanmasını arzu ediyoruz. Bunun için de AB projelerinin nasıl ve ne şekilde hazırlanacağı, izlenecek yolların neler olduğunu içeren eğitimlerin kaçırılmaması istiyoruz. Kırşehir'e mesai harcayarak eğitimlerini burada da sürdüren ABİGEM'e teşekkür ediyorum" dedi.

ABİGEM Eğitimcisi Serap Gültekin ise katılımcılara; AB proje döngüsü yönetimi metodolojisi, paydaş analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı, bütçe, grup çalışmaları (Workshops) ve AB hibe sistemleri gibi konularda bilgiler verdi. AB projelerinin hazırlanışı sırasında uygulanacak önemli detaylara da değinen Serap Gültekin, ilgi çekici örneklemelerle katılımcılara proje sürecini aktardı.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 23:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?