7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Afetzede çiftçiye destek

MİKAİL ARSLAN'DAN DOĞAL AFETTEN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİYE DESTEK

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, doğal afetten zarar gören Boztepe, Kaman, Mucur, Çiçekdağı, Akçakent, Akpınar ve merkeze bağlı birçok köyü ziyaret ederek, çiftçiye destek çıktı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le görüşerek Kırşehir'de doğal afetten zarar gören çiftçinin durumunu ilettiğini belirten Arslan, konunun bakanlar kurulunda görüşüleceğini bildirdi. Kırşehir'de, son iki hafta etkili olan dolu ve yağışlar nedeniyle, Boztepe, Kaman, Mucur, Çiçekdağı, Akçakent, Akpınar ve Merkeze bağlı birçok köy doludan zarar görmüştü. Kırşehir'de geçen hafta içinde yağan dolu yağışının Boztepe ilçesine bağlı köylere de büyük zararlar vermesinin ardından, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan dolu yağışından zarar gören köylerin muhtarlarını tek tek telefonla arayarak kendilerine geçmiş olsun mesajlarını illetti ve zararlarının karşılanması için Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile hemen görüşerek Kırşehir'de doğal afetten zarar gören çiftçilerin durumunu bizzat ifade ettiğini söyledi. Aynı zamanda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek ile de yüz yüze görüşen Arslan, görüşmelerin ardından konunun bakanlar kuruluna taşıyacağını ve konuyu bir daha toplanarak netleştireceklerini vurguladı. Arslan, doğal afetten zarar gören çiftçilerle Harmanaltı köyünde bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıya, İl Genel Meclis daimi üyesi Orhan Atlaş, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, AK Parti Boztepe İlçe Başkanı Levent Altuntaş, Külhüyük, Harmanaltı, Çevirme, Hatunoğlu, Uzunpınar, Büyükkışla, Tatarilyas, Homurluüçler, Homurlubeşler, Seyrek, Göllü ve Yarımkale köy muhtarları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Arslan, ilk olarak olayı duyduğunda Tarım ve Köyişleri Bakanı ile görüştüğünü ve daha sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştüğünü hatırlatarak, "Kendileri bu konuda çok üzgün olduklarını belirterek zarar gören çiftçilere de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bu konuyu Bakanlar kuruluna taşıyacağını ve her zamanda yanımızda olacağını bildirdiler" ifadesinde bulundu.

Vekil Arslan, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) doğal afet olarak taşıyacağını sözlerine ekleyerek, "Her ne kadar çiftçimizin tarlasını sigorta ettirmemesine rağmen; bunun bir doğal afet olduğunu biliyoruz. Geliri sadece topraktan alacağı mahsule bağlı ve ona güvenen çiftçilerimizin üzüntüsünü, sıkıntısını tahmin edebiliyorum. Ben bu işin takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.

Daha sonra Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek'le görüşen Vekil Arslan, Tarım Sigortası kanunu çerçevesinde meydana gelen zararların tespiti için gerekli çalışmaları yapacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 17:41:01
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 19:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?