2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ahi Evran, 2. mezunlarını verdi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, düzenlenen törenle 2'nci mezunlarını verdi. Rektör Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversiteyi bir merkezde toplayarak Kırşehir'i bilim kenti yapacaklarını söyledi.

Ahi Stadyumu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversitenin yeni kurulacak bölümlerle daha da güçleneceğini ifade etti.

Salman, "Üniversitemizde 8 bölüm vardı. Üniversitelerle ilgili yasanın çıkmasından sonra 8 bölüm daha eklendi. Bu bölümlerin açılması için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırladık. Tıp fakültesinin kurulması kararı da YÖK Genel Kurulu'ndan çıkarak bize intikal ettirildi. Üniversitemiz kurulalı 24 ay geçti. 24 ay sonra kampus alanını belirleyebildik. Üniversite her şeyden önce bir bütündür. Üniversal yaklaşım ve mantığı oluşturmak için önceliğimiz kampus alanının tüm birimlerinin bir merkezde toplanmasıdır. Belediye Meclisi, kampus alanını onayladı. Kampus alanı sıkıntımız kalmadı ve önümüzdeki aylardan itibaren Ahi Evran'a yakışır bir üniversiteyi oluşturmaya başlayacağız. Kırşehir'de böylelikle bilim kenti olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından üniversitenin çeşitli bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra yerel sanatçıların sahne aldığı törende, öğrenciler ve aileleri çalınan müzik eğlendiler. Törenin sonunda öğrenci aynı anda kep fırlattı. Törene Vali yardımcıları, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Emniyet Müdürü Ahmet Türker, daire müdürleri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 13:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?