8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Ahi Evran Nevruz'u kutladı

KIRŞEHİR'DE NEVRUZ KUTLAMASI

Kırşehir'de Valilik, Belediye ve Ahi Evran Üniversitesi'nce Nevruz kutlaması düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi bahçesinde geniş güvenlik önlemleri altında, baharın gelmesini simgeleyen Nevruz Bayramı kutlamasına çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlamaya, Vali Mehmet Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Selahattin Salman, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda üniversite çalışanı ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalar, Fen Edebiyat Fakültesi Üyesi Yrd. Doç. Yaşar Öziçten'in nevruz hakkında bilgi vermesi ile devam etti.

Nevruz konuşmasının ardından kompozisyon, şiir ve resim dallarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Vali Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Garnizon Komutanı Osman Uçar tarafından hediyeleri verildi.

Ustalar topluluğunun verdiği konserde Rektör Selahattin Salman öğrencilerle beraben oynadı.

Nevruz ateşinin yakıldığı ve temsilen demir dövüldüğü törenlerde olumsuz herhangi bir olay olmazken Emniyetin geniş güvenlik tedbirleri aldığı görüldü. Rektör Selahattin Salman, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ateş başından öğrencilerle beraber halay çekti. Kutlamanın ardından protokol ve öğrencilere Ahi helvası, Türkmen Pilavı ve Ayran ikram edildi.

KIRŞEHİR'DE NEVRUZ KUTLAMASI
KIRŞEHİR'DE NEVRUZ KUTLAMASI
KIRŞEHİR'DE NEVRUZ KUTLAMASI
KIRŞEHİR'DE NEVRUZ KUTLAMASI
KIRŞEHİR'DE NEVRUZ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 12:24:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 14:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?