6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Ahi Evran Üniversitesi sıkıntılı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, bina ve öğretim elemanı yokluğu nedeniyle yaşanan sıkıntının hat safhaya ulaştığını ve bazı yüksekokulların ileriki yıllarda öğrenci alamayacağını söyledi.

Yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde, bina ve öğretim elemanı sıkıntısı yaşanırken, üniversitenin 'Gazi' olan isminin 'Ahi Evran' olarak değişmesi ile birlikte, öğrenci sayısında büyük düşüş yaşandığı ileri sürüldü. Üniversitede yaşanan sıkıntıya ilişkin bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversitenin belirlenen hedefe ulaşması için gerekli çalışmaların acilen yapılması gerektiğini belirterek, "17 Mart 2006 tarihinde kurulmuş olan Ahi Evran Üniversitesi, 5 fakülte, 7 yüksekokul ve 3 enstitü olmak üzere toplam 15 birimden oluşmakta. Bunlar Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Mucur-Kaman ve Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 2 fakülte ve 6 yüksekokulumuz eğitim-öğretime açıktır" dedi.

Diğer yandan, yıllar önce kurulma kararı alınan Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile bu yıl kurulması kararı alınan Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin bina olmadığı için açılamadığını ve öğrenci alınamadığını kaydeden Salman, "Bu fakülte ve yüksekokullarında eğitim başlatılması için büyük çaba harcamaktayız" dedi.

'KIRŞEHİRLİLER FAKÜLTELER İÇİN KENETLENMELİ '

YÖK tarafından onaylanmış olan ancak bina yokluğu nedeniyle bir türlü açılamayan fakültelerin açılması için Kırşehirlilere ve siyasilere çağrıda bulunan Rektör Salman, "YÖK tarafından onaylanan Eğitim Fakültesinde, Okul Öncesi ve Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalları ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü; Fen Edebiyat Fakültesinde Kimya ve Arkeoloji Bölümleri; Sağlık Yüksekokulunda Ebelik Bölümü; Kaman Meslek Yüksekokulu'nda Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Elektronik ve Harita-Kadastro Bölümleri; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslar arası İlişkiler Bölümleri; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü yer alıyor. Ancak, bu bölümler ve bina olmadığı için açılamıyor ve öğrenci alınamıyor. Kırşehir halkının acilen seferber olup bu binaları yapması gerekir ki bölümler açılsın ve öğrenci alınabilsin" dedi.

' İLÇELERDEKİ OKULLAR SIKINTILI '

YÖK'ün ' Her programda en az 3 öğretim elemanı bulundurma zorunluluğu var ' kararının yerine getirilemediğini ve bu nedenle Kaman, Mucur ve Çiçekdağı Meslek Yüksekokullarının, 2008-2009 eğitim-öğretim sezonunda öğrenci alamayacağını da kaydeden Prof. Dr. Salman, "Bu konuya istemeyerekte olsa değinmek istiyorum. Mucur, Kaman ve Çiçekdağı Meslek Yüksekokullarında kadrolu öğretim elemanı sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Hatta 2 ilçede kadrolu, 1 öğretim elemanı dahi yok. Öğretim elemanı ve bina sıkıntısı çözülmezse, YÖK tarafından öğrenci alımının durdurulması söz konusu. Beden Eğitim Yüksekokulu ile fakültelerimizin bazı bölümlerinde de öğretim üyesi sayısının yetersiz olması aynı sonucu doğurmaktadır" dedi.

'ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞTÜ'

Daha önce Gazi Üniversitesi çatısı altında eğitim-öğretim yapan üniversite isminin Ahi Evran Üniversitesi olarak değişmesi ve Mesleki Teknik Eğitim (METEP) programlarına öğrenci alımının durdurulması sonucunda öğrenci sayısının düştüğünü ifade eden Salman, "Toplam öğrenci sayımız 8 binlerden 7 binlere düştü. YÖK tarafından da eğitim fakültemizin öğrenci kontenjanları düşürüldü. Öğrenci sayımızın artması kesinlikle yeni binaların yapılması, öğretim elemanı alınması ve bölümlerin açılmasına bağlı. Üniversitemize yeni bina kazandırmak için de Kırşehir esnafına, sanatkarına, iş adamlarına ve siyasilere büyük görev düşmekte. Acilen harekete geçip yeni binalar için kampanyalar başlatılmalı" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 10:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rivayet çalışkan IP: 88.232.168.xxx Tarih : 26.02.2008 21:08:50

ne yani şimdi iktisadi ve idari bilimler fakültesi bu yıl öğrenci alamayacak mı? nasıl olur bu yaaa