4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Ahi Evran'da inşaatlar yükseliyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve kapalı spor salonu inşaatına başlandığı bildirildi.

Akbayır mevkiindeki kampüs alanı içerisine yapılacak binaların yapım işini alan işadamı Oğuz Altay Mavioğlu, 450 gün içerisinde binaların tamamlanacağını söyledi.

Mavioğlu, kampüsün 12 yıllık bir planlama olduğunu belirterek, "Bütün kampüs planlaması yaklaşık 12 yıllık bir planlama. Öncelikle iki tane ihale yapıldı. Bunlardan bir tanesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve 17 bin metrekarelik bir bina.İkincisi de Beden Eğitim Spor Yüksekokulu ve kapalı spor salonu. Bunun alanı da 10 bin metrekare. Bu iş için bize verilen süre yaklaşık 700 gün. Ama biz, bütçe olduğu taktirde 450 gün içinde bu binaları teslim edeceğiz. Yer teslimine müteakip çalışmalara başladık. Havaların iyi olması halinde temeli atacağız. Bütçe planlaması ve projelerin üretimi ile birlikte diğer fakülte binalarının ihale edileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Projede, Selçuklu mimarisi ile günümüz teknolojisinin bir arada kullanıldığını kaydeden Mavioğlu, "Projeyi inceledik ve çok beğendik. Şehrin dokusuna ve tarihi geçmişine yönelik proje. Selçuklu mimarisinin unsurları var. Yörede çıkan taşlar düşünülmüş ve o taşlarla binalarda bazı sistemler düşünülmüş. Son teknolojilerin kullanıldığı akıllı bina sistemi uygulanmış. Hem tarihi hem de teknolojik binalar olacak" dedi.

İşadamı Mavioğlu, dünya standartlarında bir üniversite kurulması yönünde Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selehattin Salman'ın en üst seviyede gayretlerinin olduğunu vurgulayarak, Kırşehir halkının bu manada şanslı olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DEMİR YİGİT SARIYILDIZ IP: 94.241.4.xxx Tarih : 14.02.2009 13:07:23

Önce Tıp Fakültesi ve hastanesinin yapımına başlansa daha iyi olmaz mıydı?