2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ahi Evran'da kontenjanlar doldu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde bu yıl açılan 3 bin 377 ek kontenjanın tamamının öğrenciler tarafından tercih edildiği ve öğrenci sayısının 9 bin 500'e ulaşacağı kaydedildi.

Ahi Evran Üniversitesi'nin geçen yıl 7 bin 300 olan öğrenci sayısının, bu yıl 3 bin 377 ek kontenjanla birlikte arttığı bildirilirken, öğrenci sayısının bu yıl 9 bin 500'e ulaşacağı öğrenildi.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversiteye bağlı yeni bölümlere öğrenci alabilmek için YÖK'e yazı yazıldığını belirterek, "Öğrenci sayımımız bu yıl ve bundan sonraki yılarda kesinlikle artacak. Geçen yıl öğrenci sayımız üniversitemizin yeni olması nedeniyle düşmüştü. Ama, bu yıl gerek üniversitemizin tanıtımı gerekse verilen eğitimin kalitesi yönüyle yükselişe geçti. 7 bin 300 olan öğrenci sayımız 9 bin 500'lere kadar yükseldi. Önümüzdeki yıllarda bu sayının 15 bine yükselmesini hedefliyoruz" dedi.

Kırşehir merkez, Çiçekdağı, Mucur ve Kaman Meslek yüksekokullarında bulunan yeni bölümlere ek kontenjan taleplerinin olduğunu da vurgulayan Rektör Salman, "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kaman, Çiçekdağı ve Mucur Meslek yüksekokullarına yeni bölümler açıldı. Bu bölümlere öğrenci alabilmek için ek kontenjan talebimizi YÖK'e ilettik. YÖK, teklifimizi kabul eder ve onaylarsa öğrenci sayımız 260 kişi daha artacak" dedi.

Rektör Prof. Dr. Selahattin Salman, üniversitenin belirlenen hedefe ulaşması için gerekli çalışmaların yapıldığını da sözlerine ekleyerek, "17 Mart 2006 tarihinde kurulmuş olan Ahi Evran Üniversitesi, 5 fakülte, 8 yüksekokul, 3 enstitü ve 1 araştırma merkezi olmak üzere toplam 17 birimden oluşmakta. Bu birimlerin öğrenci kontenjanları artırıldı ve hepsi doldu. Üniversitemizin kampüs alanı için çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Kırşehir'e ve Türkiye'ye yakışır bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Ahi Evran Üniversitesi’nin yeni binalara ihtiyacı olduğunu da söyleyen Rektör Salman, hayırseverleri üniversiteye bina yaptırmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 11:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?