4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Ahi Evran'da şenlik coşkusu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenen bahar şenliklerini kapsamında, protokol öğrencilerle birlikte halay çekerek eğlendi.

Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çağlayan, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı şenlik, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman'ın konuşmasıyla başladı.

ençler için şenliğin sadece etkinlikler anlamında olmadığını ifade eden Prof. Dr. Salman, önemli olanın paylaşımı geliştirmek olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Salman, "Bir aidiyet duygusu kazandırmış olmak ve bu gençlik yıllarındaki tecrübeleri çocuklarıyla torunlarıyla paylaşırken gururla ifade edebileceği olgular yaşamış olmak içindir. Bu eğitimin en önemli unsurlarından biridir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bile ülkenin en zor günlerinde temel görevi gençlere vermiştir. Bu çok anlamlı duyguyu yerine getirebilmek için çok iyi bir eğitim almak gerekir. Aklı ve bilimi esas alan eğitimden geçmiş olmanız lazım. Sizin temel görevlerinizden biride bu kazanımları sağlamak olacaktır. Ancak bu şekilde ülkemize gerektiği gibi hizmet edebiliriz. Ben daha yeni olan üniversitemizde bir aidiyet duygusunun gelişmesini görüyorum. Bu aslında benim için gurur kaynağıdır. Bu aidiyet duygusu birliği doğurur ki ülkemizin buna şiddetle ihtiyacı vardır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından bahar şenlikleri kapsamında çeşitli müzik grupları konser verdi. Gençler DJ Tarık eşliğinde coşarken, Vali Bilgin ve Rektör Salman'da halay çekti.

Şenlikte ilerleyen saatlerde ise Alegria Müzik Grubu sahne aldı. Grubun söylediği hareketli şarkılarla gençler coşarken, etkinlik geç saatlere kadar devam etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 10:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?