6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Ahi Evran'ın torunları 'Ata'nın Yolunda'

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin, 24 Nisan 2007 tarihinde Çanakkale'de düzenlenecek olan 'Ata'nın Yolunda 57. Piyade Alay Yürüyüşü' etkinliğine katılacağı bildirildi. 

Ulusal Öğrenci Konseyi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan 'Ata'nın Yolunda 57. Piyade Alay Yürüyüşü' etkinliğine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nden de 100 öğrencinin katılacağı öğrenildi. 

Konuya ilişkin bilgi veren Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Tayfun Haykır, "Ahi Evran Üniversitesi'nin kuruluşunun ilk yılında davet edildiğimiz bu organizasyona katılmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Kara savaşlarının başladığı 24 Nisan'da ecdadımızla aynı manevi hazzı alabilmek bizim için büyük önem arz etmektedir. Öyle ki; 57. piyade alayının hepsinin şehadet mertebesine erdiği bir mekanda bulunmak dahi bizi onurlandıracak. Böyle bir teklifin bize gelmesi ile birlikte öğrenci arkadaşlarımızdan birçoğu bu organizasyona katılmak istedi ancak sayı sınırı olduğu için sadece 100 kişi gidebileceğiz. Ahi Evran'ı Veli'nin torunları ve Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri olarak bu yürüyüşe katılmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 12:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim bayraktar IP: 88.231.155.xxx Tarih : 22.04.2007 19:23:55
gençler ATATÜRK ilke ve inkılaplarına sadık olurlarsa bu ülke karanlık düşüncelerden uzak durur,yaşasın gençliğimiz.