5
Mayıs
2024
Pazar
KIRŞEHİR

Ahi sokağı sezon açtı

Kırşehir Belediyesi Kadın Emek pazarı üçüncü sezonunu düzenlenen tören ile açtı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Hanım kardeşlerimizin el emeği ile oluşturduğu ürün çalışmalarına önem veriyoruz" dedi.

Açılışa, Vali Vekili Mehmet Alabacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve eşi Zerrin Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam,, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Salih Çetinkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melek Yüksel, Kent Konseyi Üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Satış yapmak için başvuru yapanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyen Kadın Emek Pazarında, başvuru durumuna göre kura çekilerek dükkanlar yeni sahiplerini buldu. Özellikle el işleri noktasında hanımların büyük ilgi gösterdiği Kadın Emek Pazarı'nda yıllarca el dokuması kilimleri ile akla gelen Kırşehir'in el halı dokumacılığı da yapılacak. Aynı zamanda hem halı dokuma, hem de resim kursu gibi birçok alanda kurs da verilecek.

Açılışta konuşan Bahçeci, "Bu yıl Kadın Emek Pazarımızın 3. Sezonun açıyoruz. Kadın emek pazarımız ürün yelpazesini de genişleterek her yıl daha güçlenen ve daha oturmuş bir şekilde işlemektedir. İlk olarak Kadın Emek Pazarımızda emeği geçen Kent Konseyimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü sivil inisiyatifin olduğu her yerde başarı vardır. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının yaptığı her işin arkasındayız" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2013 Salı 13:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?