4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Ahiler kalkınma ajansı toplandı

AHİLER KALKINMA AJANSI KIRŞEHİR'DE TOPLANDI

Bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulan Ahiler Kalkınma Ajansı, Kırşehir'de toplandı.

Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin katılımıyla oluşturulan "Ahiler Kalkınma Ajansı Toplantısı" Kırşehir Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Nevşehir Valisi Osman Aydın, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Niğde Valisi Alim Barut, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ve Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve bu illerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın, "Türkiye'deki bölgelerarası gelişmişlik farklarının dengeli bir yapıya kavuşturulması, bölgesel ve yerel kalkınmanın hızlandırılması, bölgelerin potansiyellerini belirlemek, temel sorunlarını tespit etmek ve çözüm üreterek yatırımlara destek olmak gibi önemli görevler yürütecek olan Kalkınma Ajansları Bakanlar Kurulu Kararınca kurulmuştur" dedi. Ahiler Kalkınma Ajansı adı altında faaliyet gösteren bölge ajansının, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerini kapsamakta olduğunu belirten Aydın, "Ajansımızın toplantısını her ay bir ilde gerçekleştiriyoruz. Bugün Kırşehir'de yapacağımız bu toplantımızın da illerimizin gelişmesine vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı, gündemdeki konuların görüşülmesi ile sona erdi.

AHİLER KALKINMA AJANSI KIRŞEHİR'DE TOPLANDI
AHİLER KALKINMA AJANSI KIRŞEHİR'DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:58:02
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 21:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?