7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Ahiler Kalkınma Ajansı toplandı

AHİLER KALKINMA AJANSI KIRŞEHİR'DE TOPLANDI

Bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin katılımıyla oluşturulan "Ahiler Kalkınma Ajansı Toplantısı" Kırşehir buluşması gerçekleştirildi.

Kırşehir Valiliği toplantı salonunda, Nevşehir Valisi Osman Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Niğde Valisi Alim Barut, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ve Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ile ajansa üye illerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın, Ajansın, ülkedeki bölgelerarası gelişmişlik farklarının dengeli bir yapıya kavuşturulması, bölgesel ve yerel kalkınmanın hızlandırılması için önemli görevler yürütmek üzere Bakanlar Kurulu Kararınca kurulduğu bilgisini verdi.

Aydın, "Ahiler Kalkınma Ajansı adı altında faaliyet gösteren bölge ajansımız Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerini kapsamaktadır. Ajansımızın toplantısını her ay bir ilde gerçekleştiriyoruz. Bugün Kırşehir'de yapacağımız bu toplantıda hizmetlerin yürütülmesi için yapılan sınavı kazanan 16 personelin durumlarını ve diğer ihtiyaçlarının tamamlanması hususlarını görüşeceğiz. Böylece ajansımızın kuruluşu tamamlanmış olacaktır. Toplantımızın illerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Toplantı, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 14:51:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 15:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?