8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Ahilik Bayramı'na davet ettiler!

Kırşehir'de 24. düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları için esnafı tek tek dolaşan Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Yönetim kurulu üyeleri esnafı kutlamalara davet etti.

Şehir merkezinde bulunan esnaflar, birlik başkanlığı üyelerinin ve Kırşehir belediye Başkanı Yardımcısı Yaşar Sulu'nun giydiği ahi kıyafetleri ile tek tek gezildi. Her esnafa Ahilik prensiplerinin yer aldığı tablo, Ahi helvası ve anahtarlık takdim edilerek pazartesi başlayacak olan kutlamalara katılması söylendi.

Yöresel kıyafetler sokakta bulunanlar tarafından dikkat çekerken şehrin önemli meydanları da pankart ve afişlerle süslenmeye başlandı. 24. Ahilik Haftası Pazartesi günü anıt meydanında yapılacak tören ile başlayacak. Ahi Evran-ı Veli Külliyesinin ziyaretinin ardından, kültür merkezin de "Kırşehirli Sanatçıların Resim, Fotoğraf ve Türk Süsleme Sanatları" Sergisi ile "Gültekin Özcan Suluboya" Sergisi'nin açılışları yapılacak. Serginin ardından açılacak olan Ahi Sokağının ise büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 17:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?