7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Ahilik haftası başladı

AHİLİK HAFTASI DOLU DOLU PROGRAMLARLA BAŞLADI

Kırşehir'de 11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamaları, düzenlenen açılışı programıyla başladı.

Ahilik Haftası kutlamaları Ahi Evran Veli'nin türbesini ziyaretle devam ederken, ardından da Ahi Çarşısı dualarla açıldı. Kutlamalar çerçevesinde Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen Geleneksel El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi'nin açılışı ile devam etti.

Kırşehir'de 11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanacak olan 23. Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Kırşehir halkına muhteşem bir gösteri sunulacak.

Topluluğun repertuarından çeşitli yöre dansları yanında Anadolu'dan Esintiler, Kına Gecesi, Aşık-Maşuk ve Bağ Bozumu adıı altında ülkenin değişik yörelerinden derlenen Türk halk dansları adım ve müziklerinden hazırlanan folklorik eserler ve 20 değişik dünya ülkesinin halk dansları ve halk şarkıları bulunmakta.

Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterilerine tüm Kırşehir halkı davet edilirken; gösteri alanında tüm hazırlıklar tamamlandı.

MUSTAFA CECELİ RÜZGARI ESECEK

Ahilik Haftası'nın ilk gününde, Türk popunun önemli ismi Mustafa Ceceli sahne alacak.

Pop Sanatçısı Ceceli, 11 Ekim 2010 Pazartesi günü akşam saat 20.00'de Eski Sanayi Sitesi Alanında sahne alarak, birbirinden güzel şarkılarını Kırşehirliler için seslendirecek.Terme Caddesi Eski Sanayi Alanında akşam saat 20.00'de gerçekleşecek olan ücretsiz konsere, tüm Kırşehir halkı davet edildi.

Sanayi Bakanlığı, Kırşehir Valiliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu, Kırşehir Belediyesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından ortaklaşa Kırşehir'de düzenlenen 23. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, 11 Ekim 2010 Pazartesi günü Cacabey Meydanında saat 13.00'de Mehteran Bölüğü Konseri ve Aydın Halk Oyunları Ekibi gösterisi gerçekleştirilecek.

17 Ekim 2010 Pazar gününe kadar devam edecek olan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Kırşehir'in unutulmaya yüz tutan yöresel yemekleri de görücüye çıkacak.

Kutlamalarda, 81 il'den gelen konuklar, Eski Sanayi Bölgesinde kurulacak olan Çadır Müze'de kendi tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacak. Çadır Müze'nin açılışı sonrasında ücretsiz gezilecek olan stantlarda, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen tanıtım elçileri tarafından kendi yörelerinin tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili bilgiler verilerek, materyalleri gösterilecek.

AHİLİK HAFTASI DOLU DOLU PROGRAMLARLA BAŞLADI
AHİLİK HAFTASI DOLU DOLU PROGRAMLARLA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:19:05
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 15:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?