4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Ahilik haftası kutlamaları başladı

KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Kırşehir'de bu yıl 22.'si düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları renkli görüntülerle başladı.

Ahiliğin merkezi olarak bilinen Kırşehir'de, 22. Ahilik Haftası törenlerle başladı. Kutlamalar çerçevesinde protokol üyeleri, esnaf ve vatandaşların katılımı ile kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün hemen ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile devam eden törene Vali M. Ufuk Erden, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Ademoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesine geçen kutlama törenlerinin açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Ahilik kültürünün çok önemli ve dünyanın kurtuluş reçetesi olduğunu belirterek, "Esnafımızı ne kadar güçlü tutarsak devletimizde o kadar güçlü olacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımızın malı devlet malıdır" dedi.

Vali Erden ise, Ahilik kültürünün esaslarını bugüne uyarlamak kendilerinin asli görevleri olduğunu belirterek, “Ahilik kültürünün tam anlamıyla yaşandığı ve uygulandığı yıllarda adalet ve düzen sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Kutlamalar çerçevesinde Ahilik yapılanmasının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin türbesi ziyaret edilerek dualar okundu. Ahi Evran Camisi yanında kurulan Ahi Sokağı'nın açılışını yapan ve Ahi Çarşısı'nı gezen protokol, daha sonrada Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. Kutlamalar için Türkiye'nin 81 ilinden gelen esnaf odaları kuruluşları, Cacabey Meydanı'nda kurulan çadırlarda kendi yörelerine ait ürünleri tanıttı. Törenler kapsamında Kars'tan gelen Kafkas Dans Grubu üyelerinin yaptıkları gösteri ise büyük beğeni topladı.

Öğlen saatlerinde Ahi pilavının dağıtılması ile devam eden kutlamalar, bir hafta boyunca değişik etkinliklerle kutlanacak.

KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:52:04
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 17:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?