4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Ahilik Haftası'na helvalı kutlama

KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında helva dağıtarak, “Ahilik artık bizim davamızdır” dedi.

Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlamaları bugün de halk oyunları gösterisi ile başladı. Ahilik Helvası ikramı ile devam eden kutlamalar kapsamında açıklamalarda bulunan Bahamettin Öztürk, kutlamaların çok güzel geçtiğini ve 81 ilin birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Öztürk, "81 ilin il başkanları ve yönetim kurulları bugün itibari ile gelmeye başladılar. Biz Kırşehirliler olarak bu işe sahip çıkıyoruz. Halkımız biraz daha duyarlı olursa çok daha güzel olacak. Bu yılki kutlamalarda çıtayı yükselttik. Kırşehir'in Ahi şehri olması için valisiyle, milletvekiliyle, sivil toplum örgütleriyle ve herkesle birlikte çalışmamız lazım. Ahilik artık bizim davamız oldu. Kutlamalarla geçen 3 gün çok güzeldi ve kalan 4 gününde çok daha güzel geçeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ahilikten ve Ahilerden de bahseden Öztürk, esnaf, sanatkar, sanayici ve ticaret erbabını asırlarca bünyesi içerisinde barındırmış Ahilik teşkilatının, günümüzde sanat, ticaret, iş ve meslek ahlakı yanında, kooperatifçilik, sendikacılık, mesleki ve çıraklık eğitimi, sosyal güvenlik, standart üretim, kalite ve fiyat kontrolü ve bankacılık gibi konularda da başarılı olmasında öncü ve örnek olduğunu kaydetti. Öztürk, "Ortaya koyduğu prensiplerle de sanatkarı kendi içerisinde sağlam ahlaklı ve mesleki temeller üzerine oturturken, toplumumuzun her kesimindeki insana hitap ederek insan unsurunu ön plana çıkartmıştır. 13. yüzyılın başlarında Anadolu'nun en güzel ve en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Kırşehir'de temelleri atılan Ahilik, birçok etnik kökenden oluşan ve birbiri ile kavga halinde olan topluluğa nefer olmuş; din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi eşit gören, kendisinden önce etrafındakileri düşünen ve kollayan, birlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla insanlara barış ve huzur içerisinde bir çatı altında, birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmeyi öğretmiş bir kurumdur. Türk esnaf ve sanatkarı olarak amacımız Ahilik kültürünü, Ahilik ruhunu ve terbiyesini daima yaşatmak ve geleceğe taşımaktır. Bu sebeple teşkilat olarak ahiliğe herkesten çok biz sahip çıkıyoruz" dedi.

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde bu akşam Esnaf Dayanışma gecesi düzenlenecek ve Çankırı Yaren ekibinin bir gösterisi sunacağı belirtildi.

KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:52:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?