2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ahilik kutlamalarına tam destek

Ak Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir'de her yıl düzenlenen Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı kutlamalarının dada coşkulu ve katılımlı geçmesi için düğmeye bastı.

Milletvekili Arslan ve Çalışkan, Ahilik kutlamalarının Türkiye genelinde tek merkezinin Kırşehir olması, geniş çaplı, coşkulu geçmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı makamında ziyaret ederek destek istediler.

Bakan Çağlayan ile yapılan görüşmede, Kırşehir'e Ahi Evran Kültür Merkezi ve Esnaf Sarayı yapılması konusu masaya yatırılırken, Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı Kutlamaları programının organizasyonu ile ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Milletvekili Mikail Arslan, "Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı Kutlamaları, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na devredildi.Bilindiği üzere Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı, Türkiye genelinde çeşitli illerde kutlanıyor. Ahi Evran'ı Veli'nin Kırşehir'de yaşadığını ve türbesinin de burada bulunduğundan dolayı, bu bayramın asıl merkezinin Kırşehir olması ve Türkiye genelinde en büyük ve geniş çaplı kutlamanın Kırşehir'de olması gerekliliğine inanıyoruz. Önceki yıllarda kutlanan Ahilik Kültürü ve Esnaf bayramı kutlamalarının coşkulu geçmesi ve halk katılımının olmaması bizleri son derece üzüyor. Bu yıl ki kutlamaların daha coşkulu ve katılımlı geçmesi için yapılması gereken faaliyetleri şimdiden belirliyoruz" dedi.

Milletvekili Çalışkan da, Ahiliğin merkezinin Kırşehir olması ve her sene belirlenen bir günde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile gerçekleşeceğine dikkat çekerek, "Türkiye genelinde katılımın çok olduğu, geniş çaplı büyük bir organizasyonla törenlerin daha profesyonel, canlı olarak Kırşehir'de kutlanması gerektiği konusunda Kırşehir ile Ankara'dan oluşturulacak heyetle tören hazırlık komitesi kurulması gerekiyor. Bu konuda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'dan destek istedik. Bakan Çağlayan, taleplerimizi dinledi ve yerinde bularak gerekli desteği vereceğini belirtti. Bu bağlamda; Ahilik Kültürü ve Esnaf kutlamalarının Kırşehir'de yapılması ve kutlamaların kültürel sanatsal ve ekonomik boyutları ile ilgili bürokratlara gerekli çalışmaların yapılması, eylem planının çıkarılması ve çalışma komitesinin oluşturulması için talimat verdi. Kırşehir'e yapılması planlanan Ahi Evran Kültür Merkezi ve Esnaf Sarayı için bakanlık olarak yardımcı olacağını da sözlerine ekledi" dedi.

Milletvekili Arslan ve Çalışkan tarafından yapılan bir diğer açıklamada da, önümüzdeki günlerde yine Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılımı ile Kırşehir'den gelecek temsilciler ve bakanlık bürokratları ile bir toplantı yapacakları belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 15:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?