2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Aile Hekimliği uygulaması başladı

Kırşehir'de aile hekimliği uygulamasının 8 Kasım'da başladığı bildirilirken, düzenlenen basın toplantısı ile uygulama hakkında bilgiler verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü salonunda düzenlenen 'Aile Hekimliği' bilgilendirme toplantısına Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş ile birlikte şube müdürleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda ilk olarak Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş tarafından sinevizyon eşliğinde aile hekimliği konusunda bilgiler aktarıldı.

Sağlık Müdürü Demirbaş, il genelinde 62 aile hekimi ile hizmet vereceklerini belirterek, "Merkez ilçeye bağlı 8 aile hekimliği merkezimiz var. Akpınar’da 1, Çiçekdağı’nda 2, Kaman’da 6, Akçakent ilçemizde ise 1 tane merkezimiz hizmet veriyor. Ayrıca, 14 tane aile sağlığı merkezimiz bulunmakta. İl genelinde ise 19 adet aile sağlığı merkezi, 62 adet aile hekimimiz ve 7 tane de toplum sağlığı merkezimiz var. Yeterli sayıda sağlık ocağı olmadığı için aile sağlığı merkezlerinin ihtiyacını karşılamak için uygun bölgelerde yerler kiraladık" dedi.

Aile hekimliği sisteminde vatandaşların ‘www.kirsehirsaglik.gov.tr’ adresinden aile hekimliği sistemine kayıtlı olup olmadığını öğrenebileceğini söyleyen Demirbaş, "Vatandaşlarımızın ilk yapması gereken, müdürlüğümüzün www.kirsehirsaglik.gov.tr' isimli internet sitemize girerek burada aile hekimliği alanına kimlik numarasını girdiğinde kayıtlı olup olmadığını öğrenmesi olacaktır. 8 Kasım'da aile hekimliği uygulaması başlayacak. Bu tarihten itibaren girildiğinde vatandaşlarımız sistemde kayıtlı olup olmadığını öğrenecek ve hangi hekime kayıtlı olduğunu görebilecek. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen vatandaşlarımızda herhangi bir sağlık ocağına giderek bilgi alabilir. Aile hekimlerimiz kendilerine tahsis edilen yaklaşık 3 bin 500 ailenin danışmanlığını yapacak. Aile hekimi kendisine kayıtlı aileleri her konuda tanıyacak ve ona göre sağlık hizmeti verecek" dedi.

Aile hekimliği uygulamasında vatandaşların ne zaman isterse hekimine ulaşabileceğini de ifade eden Demirbaş, uygulamanın Kırşehir'e hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?