6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

AKP adaylarını tanıttı

AK Parti, Kırşehir'de düzenlenen basın toplantısı ile milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. 

AK Parti il binasında düzenlenen toplantıya milletvekili ve aynı zamanda aday olan Mikail Arslan, Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan ile AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Başkanı Halim Çakır ve partililer katıldı. İl Başkanı Yaşar Bahçeci, birlik ve beraberlik içerisinde Kırşehir'den 3 milletvekilini Meclis'e göndereceklerini belirterek, "Adaylarımızla, teşkilat mensuplarımızla, aday adaylarımızla birlikte el ele vererek Kırşehir'in beklediği ve özlediği birlikteliği sağlayacağız. Tabii mücadelelerde en önemli şey inanmaktır. AK Parti olarak Kırşehir'de milletvekili sayımızı 3 yapacak ve önce memleketimize, sonra partimize ve son olarak şahsımıza hizmet edeceğiz. Kırşehir'in bize verdiği mesajı çok iyi aldık. Kırşehir'de kavga ve gürültü istenmiyor. Bundan sonraki süreçte adaylarımızla ve seçilmiş tüm arkadaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, bürokratlarımızla el ele vererek, en iyi hizmeti Kırşehir'e getireceğiz " dedi. 

Milletvekili adayı Muzaffer Aslan, partilerde isimlerin çok önemli olmadığını vurgulayarak, "AK Parti'de isimlerin önemi yok. Kazanan memleketimiz ve milletimiz olacak. Bizim misyonumuzda 'ben'lik yok 'biz'lik var. Felsefemiz ve misyonumuz halka hizmettir" açıklamasını yaptı.
Adaylardan Abdullah Çalışkan da, AK Parti'nin hiçbir zaman popülist politikalar izlemediğini ifade ederek, "Partimiz her zaman Türkiye'nin, çocuklarımızın geleceğini düşündü. Bu hedeflere yönelik icraatlar yapıldı. Kısa dönemli vaatler sunmak yerine, Türkiyemiz'i uzun dönemli kalkındıracak ve dünya lideri bir ülke yapacak hedefler belirlendi. Bu nedenle adaylarımızla ve teşkilatımızla birlikte çok iyi bir planlama ile seçim çalışmalarını yapacak ve seçim sonunda 3 milletvekili çıkaracağız" diye konuştu. 

Milletvekili Mikail Arslan ise, Kırşehir'e yapılan yatırımların artarak devam edeceğini kaydederek, "Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Türkiye'de olduğu gibi Kırşehir'de de adaylar belirlendi ve çalışmalara başlandı. Kırşehir siyasetinde olgunluğu ve barışı sağlayacağımıza inanıyoruz. Üniversitemiz açıldı. İlk ve ortaöğretimde başarı grafiğimiz yükseltildi. Ekonomik alanda kalkınmışlık için çalışmalara devam edeceğiz. Hedeflerimiz arasında birinci önceliğimiz 300 yataklı devlet hastanesidir. Bu konuda olumlu gelişmeler oldu. 300 yataklı hastanemizle birlikte Tıp Fakültesi açmayı planlıyoruz. Bine yakın kadro tahsis edildi. Yine Sıdıklı Sarıyahşi Köprüsü'nün ve Polis Okulu'nun bir an önce bitirilmesi için gayretlerimiz sürüyor. Devlet demiryolunun Kırşehir'e bağlanması ve 2010 yılında temelinin atılması için çalışmalarımız sürecek. Tabii bunların yanında Ahilik Sarayı, Kırşehir'in termal merkezi olması, Kalehöyük'ün kazıya açılması gibi çalışmalarımız da olacak" ifadelerini kullandı. 

AK Parti dışındaki partilerin adaylarına da başarılar dileyen Arslan, "Demokrat Parti'nin adayı Ramazan Mirzaoğlu bakanlık yapmış ve Kırşehir'e büyük hizmetleri olmuş birisi. Kendisini takdir ediyoruz. Yine MHP'nin adayı Metin Çobanoğlu ise belediye başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı yapmış başarılı bir arkadaşımız. Kendilerine de başarılar diliyoruz. Biz, hiçbir partinin adayı hakkında kötü düşünceye sahip değiliz. Hepsi Kırşehir'e hizmet etme yeterliliğine sahip arkadaşlarımız, ama belirleyici olan hemşehrilerimiz, yurttaşlarımız olacaktır. Yine CHP'li milletvekilimiz Hüseyin Bayındır ve AK Parti'li diğer milletvekilimiz Hacı Turan'a da sonsuz saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Çünkü onlar da bu kente büyük hizmetler yaptı. İnşallah bundan sonra da kendileriyle sürekli istişare içerisinde olacak ve bilgi birikimlerinden faydalanacağız" dedi. 

Belediye Başkanı Halim Çakır ise, bölgeciliği ve sınıf ayrımını bir kenara bırakacaklarını belirterek, "Bölgesel, sınıfsal ayrımcılığa girmeden, hepsi birbirinden değerli adaylarımıza sahip çıkacağız. Kim ki bölgesel ve sınıfsal ayrımcılık yapıyorsa bilin ki o bizim nefsimize hoş gelen cümleleri söyleyerek AK Parti'yi küçük düşürecektir. Bunlara müsaade etmeyelim" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 19:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan Alkan IP: 77.131.22.xxx Tarih : 10.06.2007 13:17:39
eger Kirsehir AK partiye oy verirse ben kirsehirliyim diyemiyecim bundan sonra malesef kirsehir bir Delikanli Namuslu Il dir AK Partiye yer yok.