2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

AKP Kırşehir seçim startını verdi

AK Parti Kırşehir İl Teşkilatı, 28 Mart 2009'da yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde çalışmalara başladı.

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Mustafa Duran, AK Parti'nin belirli bir bölgenin ve toplumsal kesimin partisi olmadığının altını çizerek, yerel seçimlerde büyük başarıyla çıkmak istediklerini söyledi.

AK Parti olarak Kırşehir'de yerel seçimlerin startını verdiklerini ifade eden Duran, adaylık başvurularının 10 Kasım'da başladığını kaydetti. Mustafa Duran, “28 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarının hepsini almak istiyoruz. Yerel seçimler Kırşehir için önem taşıyor. Bunun için herkesin daha çok çalışması gerekir” dedi.

Müracaatların genel merkezde toplanacağını ve genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulacak komisyon aracılığıyla mülakattan geçirileceğini ifade eden Duran, milletvekillerinin de görüşlerinin dikkate alınacağını vurguladı.

Yapılacak başvurularda belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri için teşkilat seçimlerini tamamlamış, teşkilat başkanları ve yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin bulundukları mevkiden istifa edip aday olarak başvurmaları halinde kesinlikle değerlendirmeye alınmayacağının altını çizen Duran, adaylık başvurusu için istifa etmemeleri hususunda da uyarıda bulundu.

Duran, adayların iyi bir görüntü vermesi ve güven telkin etmesi gerektiğini kaydetti. Duran, “Adayların; dürüst, üretken, insanlara hizmet etmeyi seven, pratik, atak, misyon ve vizyon sahibi, başarılı yöneticilik geçmişi olması, demokratik kültüre sahip, katılımcılığa açık, sivil toplumu önemseyen, toplumsal gelişmelere duyarlı, milletin değerlerini ve medeniyet havzasının koordinatlarını iyi okuyabilen, değişimi ve dönüşümü takip eden değil bizzat gerçekleştiren, kendini değil kentini düşünen özelliklere sahip olması gerekir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 13:03:26
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 13:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ceylan IP: 67.15.34.xxx Tarih : 28.11.2008 05:35:08

farkındaysanız kırşehir 6 yıldır akp tarafından yönetiliyor ve milletvekili sayısı 2 ye düştü bunun sebebi ise insanların memleketten kaçma sebebi sadece bu kadar sölüorum sizce akp başarılı mı şayet başarılıysa millet neden bu şehirden kaçıyo