2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

AKP'de adaylık yarışı çetin geçecek

AK Parti'den Kırşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 9 kişinin müracaat ettiği belirtildi.

AK Parti'den belediye başkanlığı için şu ana kadar 9 aday adayının resmi olarak başvurduğu bildirilirken, aday adaylığına ismi geçenler arasında kurucu İl Başkanı Adem Özbağlı, mevcut Belediye Başkanı Halim Çakır, eski AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Hilmi Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, harita mühendisi Hasan Yavuz, Dulkadirli Belediye Başkanı Selçuk Dulkadiroğlu, Mustafa Kıraç ve Bayram Ergül bulunuyor.

Seçim öncesinde açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Neşet Aydın, ilçelerden Boztepe ve Akpınar'da adayın belli olduğunu ifade ederek, "AK Parti Kırşehir İl Teşkilatı'na şu ana kadar 9 aday adayı müracaatı oldu. Belediye meclisi üyeliği içinde müracaatlar devam ediyor. Belediye başkanlığı için aday adaylarının başvuru süresi 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı. İl genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği içinde 16 Ocak 2009 tarihine kadar müracaatlar yapılabilecek. Şu anda Boztepe ve Akpınar'da adaylarımız belirlendi. Boztepe'de Ramazan Aydın, Akpınar'da Mustafa Karahan belediye başkan adayımız oldu. Merkezde ise Ocak sonu yada Şubat 2009'un başlarında adayımız belirlenir. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımız. Hepsi de istenilen yeterliliğe sahip ve birlik, beraberlik içinde en iyiyi bulmak için yarışıyorlar. Tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Kaman'da ve Mucur'da aday adayları ile ilgili müracaatların da devam ettiğini söyleyen Aydın, Mucur'da Atılgan Yılmaz ve Mustafa Taş'ın aday adaylıklarını açıkladıklarını belirterek, Kaman'da da belediye başkanı Necati Çolak'ın ve Tahsin Sağlam'ın aday adaylığını açıkladığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 16:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?