2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

AKP'de 'temayül' yoklaması yapıldı

AK Parti, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler öncesinde, Kırşehir'de sadece mevcut belediye başkanlarının katıldığı parti temayül yoklamasını tamamladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz ve Akçakent Belediye Başkanı Bilgin Dağ'ın katıldığı parti temayülü, Kültür Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleşti.

Saat 11.00' de başlayan temayülde toplam 143 partilinin oy kullanması beklenirken, bu sayı 124'de kaldı. Temayülde il yönetiminde 30, disiplin heyetinde 5, hakem heyetinde 3, merkez ilçe yönetiminde 30, 12 belediye meclisi üyesi, 3 il genel meclisi üyesi, 30 kadın kolları üyesi, 30 gençlik kolları üyesinin oy kullanması beklenirken, il yönetimi ve gençlik kollarında oy kullanımı düşük oldu.

İlçelerin belediye başkanları için il yönetiminden 30, kadın kollarından 30, gençlik kollarından 30 partili ile birlikte o ilçenin kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri oy kullandı. Temayül yoklamasının yapıldığı salona katılımın yüksek olması dikkat çekerken, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz'ın kendisini ilgilendiren temayül yoklamasına gelmemesi dikkat çekti.

Temayül yoklaması sonunda sandıklar AK Parti Genel Merkezi'nden gelen görevlilerce mühürlenirken, sandıkların AK Parti Gelen Merkezi'nde açılacağı ve sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi. Temayülde partililere belediye başkanları ile ilgili 4 ayrı soru sorulduğu öğrenilirken, soruların mevcut belediye başkanlarının hizmetleri, teşkilatla ilişkileri ve partilinin genel düşüncesi olduğu ileri sürüldü. Bu sorularla ilgili partililerden olumlu veya olumsuz cevap vermeleri istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 18:09:02
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 18:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?