7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Akpınar'a bir yatırım daha

AKPINAR İLÇESİNE BİR YATIRIM DAHA

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde Akpınar ilçesine 250 kişilik spor salonu yapılamasının sağladığını bildirdi.

Akpınar ilçesinin, anayol güzergahında merkezi konuma sahip bir ilçe olmasına rağmen spor salonu bulunmadığını hatırlatan Vekil Arslan, "Halkın ve ilçeye dışardan gelen öğrenci ve gençlerin, basketbol, voleybol, masa tenisi ve uzak doğu sporları gibi her türlü salon sporlarını ve spor hareketlerini yapabilecekleri çok amaçlı kapalı bir spor salonu bulunmamaktaydı. Bu eksikliğin giderilmesi ve ilçenin hızla gelişmesi ve büyümesi için harekete geçtik. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Akpınar ilçesine 250 kişilik spor salonu yapılması kararlaştırıldı" dedi.

Proje hazırlık çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlanacak olan spor salonunun, ilçedeki okulların da çok amaçlı spor salonu ihtiyacını karşılayacağı bildirildi. Yaklaşık bin 500 metrekare'lik alanda Betonarme Karkas olarak yapılması düşünülen salonun zemin katında; Duş ve tuvaletleri içerisinde bulunan 2 adet soyunma odası, 1 adet idari kısım, 1 adet ilkyardım ünitesi, sentetik zeminden oluşan çok amaçlı spor salonu ile birinci katında ise izleyici tribünleri ile masa tenisi gibi sporlarının yapılabileceği fuayeden oluşmakta.

Milletvekili Arslan, "Çatı kaplamasının tamamen çelik konstrüksiyon olarak yapılacağı kapalı spor salonunun ihalesi, yer teslimi ve sözleşmesi bu yıl içerisinde tamamlanması düşünülmekte. Bundan sonraki hedefimiz ve yürüttüğümüz çalışma ise aynı şekilde Akçakent, Boztepe ve Çiçekdağı ilçelerine de çok amaçlı kapalı spor salonları kazandırmaktır. Yapımı ile önemli bir eksikliğin giderileceği kapalı spor salonu'nun Akpınar ilçesi başta olmak üzere tüm Kırşehir'e hayırlı olmasını diler saygılar sunarız" şeklinde konuştu.

AKPINAR İLÇESİNE BİR YATIRIM DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 13:40:03
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 13:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?