8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Altyapı sorunları bitecek

KIRŞEHİR'DE ALTYAPI SORUNLARI BİTECEK

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları düzenlediği bir toplantı ile anlattı.

Belediye olarak yaptıkları ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Bahçeci, sunum sırasından, asfalt tesislerinde 10 bin ton asfalt ürettiklerini ve mahallelere 76 bin 100 metrekare sıcak asfalt attıklarını belirtti. Asfalt yama noktasında tamamen yeni bir sistem uyguladıklarını da sözlerine ekleyen Bahçeci, 2010 yılı için 100 bin metrekare asfalt yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Göreve geldiklerinde kağıt üzerinde 52 adet parkın olduğunu ve bunların bakımsızlıktan neredeyse park özelliğini yitirdiğini belirten Bahçeci, bu parkları yeniden rehabilite ederek gerekli iyileştirme çalışmalarının yapıldığını ve 22 parka bekçi tahsis edilerek parklara sahip çıkıldığını söyledi.

Kırşehir'in en büyük sorunlarından birisi olan ana isale hattının demir borularının çürüdüğünü, bu nedenle içme suyu noktasında ciddi kaçakların meydana geldiğini vurgulayan Bahçeci, hattın Ankara - Kayseri devlet karayolunun altından geçmesi nedeni ile de müdahale şanslarının olmadığını belirtti. Bahçeci, "Altyapı noktasında şehrimizin bazı sıkıntıları var. Bunlarla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde alt yapı ile ilgili sizlerin ve hükümetimizin desteği ile problemlerimizi gidermeyi hedefliyoruz" dedi. Katı atık depolama alanının projesini tamamlayarak ihalesini yaptıklarını da hatırlatan Bahçeci, "Ana isale hattımızdaki aspes boruların değiştirilmesi ve eski hatlarımızın yenilenmesi için 55 kilometrelik bir projemiz var. Bunu da İller Bankası ile birlikte Dünya Bankası'ndan kredi çalışmasına Aralık ayı içerisinde dahil olduk. Şuanda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"HEDEFİMİZ İCRA DOSYALARINI KAPATIP FAİZ KAMBURUNDAN KURTULMAKTIR"

Belediyenin sırtındaki icra dosyalarından da bahseden Yaşar Bahçeci; "Göreve geldiğimizde toplam icra dosya sayısı 184 adetti. 2009 yılı sonu itibari ile kapatılan dosyalar ile birlikte icra dosya sayısı 60'a düşmüştür. Bu nedenle Belediye olarak öncelikli hedefimiz icra dosyalarını en kısa sürede taraflarıyla görüşerek, yapılandırmaya gidip faiz kamburundan kurtulmaktır" şeklinde konuştu. Bahçeci, Belediye olarak ta gerek Kadın Aktivite Merkezi ve gerekse Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kanalı ile Kırşehir'de çeşitli kültürel faaliyetleri desteklediklerini söyledi.

"BELEDİYE FIRININDA DÖNER EKMEK SİSTEMİNE GEÇİLECEK"

Belediye ekmek fırını hakkındaki soruları da cevaplayan Bahçeci; "Şu anda belediye fırınımız matador tipi denen sistemle ekmek üretmektedir. Bu sistem ile çıkarttığımız ekmekler istediğimiz kalitede olmuyor. Ne kadar itina göstersek de istediğimiz sonucu alamıyoruz. Bu nedenle bu yıl içerisinde hedeflerimizden birisi de matador tipi ekmek üretimi yapan fırınımızda döner ekmek tipi üretim yapan sisteme geçmek olacak. Çünkü döner ekmek sistemi denen bu sistemle hem ekmek kapasitemizi hem de ürettiğimiz ekmeklerin kalitesini arttırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Masa iletişim sistemini de yeniden yapılandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Vatandaşlarımızın problemlerinin takibi ve çözülmesi daha kolay bir hale gelmiştir. AK Masa'ya haftalık 100 kadar istek ve şikâyet gelmektedir. Gelen taleplerin yüzde 85'i aynı hafta içerisinde yerine getirilirken, kalan yüzde 15'lik bölümü ise daha sonra takibe alınmaktadır" dedi.

Göreve gelir gelmez yaptıkları en önemli işlerden birisinin de Bağbaşı ve Eski Sanayi Bölgesi'nde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirten Yaşar Bahçeci, "Şu ana kadar Bağbaşı bölgesinde 7 yüz hak sahibi bulunmaktadır. Kentsel Dönüşüm projemizi tamamladık ve TOKİ yetkilileri ile ön protokol imzaladık. Bu projemiz ile de Bağbaşı Mahallesi sakinlerimiz yüzde yüz kar edecektir" şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR'DE ALTYAPI SORUNLARI BİTECEK
KIRŞEHİR'DE ALTYAPI SORUNLARI BİTECEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 20:05:00
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 22:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?