2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Amatör futbolcu az kalsın ölüyordu!

Kırşehir'de oynanan amatör küme futbol müsabakasında, rakip takımın oyuncusu ile çarpışan kaleci ölümden döndü.

Kırşehir'de hafta sonu 2 Nolu Yan Saha'da 1. Amatör Küme'de mücadele eden Kırşehir Fatihspor ile Bahçelievlerspor karşı karşıya geldi. Maçın 85. dakikasında rakip takımın futbolcusu ile çarpışan Bahçelievlerspor'un kalecisi Mehmet Raşit Gürsoy, yere düştü ve titremeye başladı.

Beyin travması geçiren kaleciye ilk müdahaleyi sahada bulunan sağlık görevlisi yaptı.

Sağlık görevlisinin çantasında bulunması gereken malzemelerin eksik olması, futbolcuları ve taraftarları çileden çıkardı.

Karşılaşmanın oynandığı sahada ambulansın da bulunmaması nedeniyle beyin travması geçiren kaleci Mehmet Raşit Gürsoy, ölümle kalım arasında kalırken, yaklaşık 15 dakika sonra gelen 112 Acil Servis ambulansı tarafından Kırşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Beyin travması geçiren kalecinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, Sağlık Müdürlüğü'nce alınan kararla amatör futbol karşılaşmalarına ücret alınmadan ambulans görevlendirilmemesi kulüp yöneticilerinin tepkisine neden oldu. Amatör kulüp yöneticileri, Sağlık Müdürlüğü'nün sahalarda ambulans görevlendirmek için ücret talebinde bulunduğunu ileri sürerken, uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 18:59:05
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 19:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?