3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Ambulans helikopter hayata bağladı

Kırşehir'de 18 yıldır çocuk hasreti çeken ailenin erken dünyaya gelen bebeği, ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi.

Kırşehir'de bulunan Özel Aşıkpaşa Hastanesi'nde tüp bebek tedavisi gören Zahide Yıldırım (38), hamile kaldı.

 18 yıl sonra ikiz bebeklere hamile kalan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde bebeklerden birini kaybetti. Bütün umutlarını tek çocuğa bağlayan aile, doktorların ve uzmanların gözetimi altına alındı. Evde doğum gününü bekleyen Zahide Yıldırım, ağrılarının başlaması üzerine hastaneye getirildi. Hastanede yapılan muayenenin ardından, Yıldırım iki ay erken doğum yaptı. Annenin normal doğum yaptığını ifade

eden Zahide Yıldırım'ın doktoru Op. Dr. Okan Arıöz, "Doğum yapan hastamızın durumu çok iyi. Bebek hastamız ise çok küçük olduğu için bir üst merkezimiz olan Ankara'da yenidoğan ünitesinde takibe alınacak" dedi.

Anne olmanın heyecanını yaşayan Zahide Yıldırım ise, hastane odasında dinlendiğini belirterek, "Çok mutluyum. Allah razı olsun herkesten. Dr. Okan hocamdan çok memnunum. Çocuğumuzun adını da Okan koyduk. Hemşirelerden de hastaneden de çok memnunum. Durumum çok iyi şükürler olsun. Bu doğum 18 yıldan sonra oldu. Daha önce kaybettiklerim oldu ama bu ilk çocuğum" şeklinde konuştu.

Edinilen bilgiye göre, daha önce iki defa tüp bebek denemesi yapan Yıldırım ailesi, 2 defa da normal hamilelikten sonuç alamadı. Kırşehir'deki özel hastanede yapılan bu uygulama ile çocuk sahibi olmanın heyecanını yaşayan aile, şimdi Ankara'dan gelecek güzel haberleri bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 16:54:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 18:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?