6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Ambulanslar tek çatı altında toplandı

İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucunda, Kırşehir'de bulunan tüm ambulansların tek çatı altında toplandığı bildirildi.

Ambulans taleplerini kısa sürede karşılamak ve 112 hizmetini hızlandırmak amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kırşehir merkezde bulunan tüm ambulanslar, tek çatı altında toplandı. Müstakil bir binaya kavuşan 112 istasyonunda, gelen ihbarlara anında cevap verilirken, yine olay yerlerine ulaşım noktasında da büyük hız kazanıldığı ileri sürüldü.

Ambulans hizmetlerine ilişkin bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş, merkezde bulunan tüm ambulansların tek çatı altında toplanması ile hizmetin kalitesinin ve hızının arttığı vurgulayarak, "112 istasyonumuz, devlet hastanemizin hemen yanında bulunuyordu. Sağlık Müdürlüğümüze yeni hizmet binası yapılması ile 112'ye ait bina yıkıldı. Bu yer zaten uygun değildi. 112 istasyonumuzu halk sağlığı binasının üst katına taşımıştık. Daha sonra özel idareden kiraladığımız binayı ağız ve diş sağlığı hizmetleri için kiraladık ve 1 No’lu sağlık ocağımızı da özel idareden kiraladığımız hizmet binasının zemin katına taşıdık. 1 No’lu sağlık ocağından boşalan yere de 112 istasyonumuzu konuşlandırdık. Bu çalışmamızın sonucunda müstakil bir binaya kavuşan 112 istasyonumuz, daha hızlı ve etkin bir şekilde çalışmaya başladı" dedi.

Yine bu istasyonumuzun kurulması ile Komuta Kontrol Merkezini ve İl Ambulans Merkezini kurduklarını kaydeden Demirbaş, "Kırşehir merkezdeki tüm ambulansları buraya taşıdık. Tüm hizmetler tek çatı altında ve bir başhekim kontrolünde daha etkin bir şekilde yürütülmekte. Daha önce sürekli şikayet alan 112 istasyonumuz, verilen hizmet sayesinde vatandaşlarımızın taktirini topladı. İstasyonda çalışan personelimiz de değiştirildi ve gerçekten bu görevi yapabilecek özverili arkadaşlarımızı istasyonlarımızda görevlendirdik" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 14:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?