1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Arafat için Kırşehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Filistin Lideri Arafat’ın ölümü, Kırşehir’de büyük üzüntü ile karşılanırken, belediye hoparlöründen sürekli olarak Arafat’ın ölümü ile ilgili başsağlığı mesajları yayınlandı. Arafat için bazı camilerde mevlit okutulup dualar edilirken, yine öğle namazına müteakip Merkez Cacabey Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının kılınacağı cami Arafat'ı sevenlerin akınına uğrarken, birçok vatandaş cenaze namazı öncesi öğle namazını cami dışında kılmak zorunda kaldı. Cenaze namazına Belediye Başkanı Halim Çakır ile birçok vatandaş katılırken, Belediye Başkanı Çakır'ın namaz öncesi gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti. Cenaze namazı sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Çakır, Arafat'ın da Türk milleti gibi vatanı, dini ve toprağı için mücadele ettiğini belirterek, "Bizim dedelerimiz, ninelerimiz, Çanakkale'de vatanı, dini ve topağı için şehit düşmüştür. İşte Arafat da İslam dini ve vatanı için, Kudüs için bugüne kadar haklı mücadele vermiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, Filistin halkına da sabır diliyorum" diye konuştu. 

Namaza katılanlar haklarını Filistin Lideri Arafat'a helal ederlerken, namaz sonrası kendinden geçen ihtiyar bir vatandaş, 'Kahrolsun Yahudiler' diyerek slogan attı.

Kırşehir
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 18:34:08
Güncelleme :12 Kasım 2004 Cuma 16:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?