7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Arkeoloji Müzesi'nin kabulü yapıldı

ARKEOLOJİ MÜZESİNİN KESİN KABULÜ YAPILDI

Kırşehir'e bağlı Kaman ilçesinin Çağırkan Kasabasındaki Kalehöyük Arkeoloji Alanı içerisine Nisan 2008 tarihinde yapımına başlanan ve 2009 yılında 480 milyon Japon Yeni'ne inşaatı tamamlanan Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin kesin kabulü bugün gerçekleştirildi.

Kesin kabul törenine Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Genel Koordinatörü Ramazan Erbişim, Danışman Firma İshimoto adına Proje Sahibi Mimar Shuji Nose, müteahhit firma Kajima Corporation adına Makine Elektronik Mühendisi Shinji Takeuchi ile Kajima firmasının İstanbul bürosu adına aynı zamanda tercümanlık yapan İş geliştirme Müdürü Harunobu Kodama ile Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden Yüksek Mimarlar Demet Gürol ve Berna Görgün, Makine Mühendisi K.Şevki Yılmaz ile Elektrik Teknisyeni Ahmet Çinko katıldı.

Arkeoloji Müzesinin kesin kabulü Kültür Bakanlığı'ndan gelen uzman ekip tarafından yapılan inceleme ve hazırlanan raporla gerçekleştirilirken Japon heyeti onuruna verilen yemekte açıklamada bulunan Genel Koordinatör Ramazan Erbişim, 2008 yılında başlanılan ve 480 milyon Japon Yeni'ne ihale edilen Arkeoloji Müzemizin 2009 yılında tamamlanan inşaatının kesin kabulünü gerçekleştirmiş olduklarını belirtti. Erbişim, "Arkeoloji Enstitüsü ile Müzesinin genel açılışı ise Japon Prensi Tomohito Mikasa tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla 10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Erhan Talu, Kaman halkı adına Japon kardeşlerimize ve Prense Çağırkan'a yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür ederek, "Belediye ve şahsım olarak yapabileceğimiz her konuda kendilerine yardıma hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Abdullah Küçük'de, "Japonya'dan gelen değerli kardeşlerimiz ve Prens Mikasa'nın katkılarıyla yapılan bu müze Türk-Japon dostluğunun bir simgesi olarak kalacaktır" dedi.

Japon heyeti adına düşüncelerini belirten Proje Sahibi Mimar Shuji Nose ise yaptığı konuşmasında; "Japonya ve Türkiye arasında yapılan bu hibe anlaşmasının başlangıcından beri proje başında çalıştım. Projeyi şuanda yapılan kazının bulunduğu höyüğe göre tasarım yaptım. Dünyada böyle bir tasarımın çok az olduğunu düşüyorum. Şuanda Kültür Bakanlığı tarafından iç tasarım ve sergi planı hazırlanıyor. Bunun için 10 Temmuz'un harika bir müze açılışı olacağını ümit ediyorum. Bundan sonra özellikle Japonya'dan buraya çok ziyaretçi gelmesini bekliyorum. Böylece Kaman'a büyük katkı sağlanmış olacaktır. Misafirperverliğinize çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

ARKEOLOJİ MÜZESİNİN KESİN KABULÜ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:19:01
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?