8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Artık refüjler daha modern

ARTIK REFÜJLER DAHA MODERN VE ESTETİK

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin 2011 yılını Park ve Bahçeler Yılı ilan etmesinin ardından kolları sıvayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehir merkezindeki refüj ile kaldırımlarda düzenleme yaparak Kırşehir'i modern ve nitelikli bir görünüme kavuşturmaya başladı.

Öncelikle refüjlerde bordür özelliği bozulmuş olan ve kaldırımlarda ağaç dikim alanı bulunmayan yerlerde ciddi bir düzenleme ve ıslah çalışması yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yapılan düzenlemelerin ardından cadde ağaçlandırma çalışmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

2011 yılını park ve bahçeler yılı ilan eden Kırşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarına başlayarak yaklaşık 10 bin fidanı toprakla buluşturmaya başladı. Ekilen ağaçlar arasında çınardan manolyaya, erguvandan süs kirazına kadar nitelikli ağaçlar bulunurken, Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2011 yılında Kırşehir'i daha nitelikli ağaçlarla buluşturduklarını söyleyerek; " 2011 yılını belediye olarak Park ve Bahçeler Yılı ilan ettik. Bu yıl şehre gerek park ve bahçeler olsun gerekse orta refüj ve bütün yeşil alanlarda ciddi bir ağaçlandırma faaliyeti başlattık. Bütün caddelerimize farklı kimlikli ağaçlar dikiyoruz. Yani her mevsim caddeler farklı bir renk içerisinde olacak" dedi.

Şehrin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, şehre oldukça güzel ve çağdaş bir siluet kazandırmak amacıyla bu ağaçlandırmanın yapıldığını ifade eden Başkan Bahçeci; "Yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile 27 Evler Mahallesi'ne erguvan ağaçları dikilmeye başlandı. Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün şehrin tamamında bulunan orta refüjleri bitkilendirmek için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında şehrin en büyük caddelerinden Lise Caddesi'ne çınar ağacı, Ankara Caddesi'ne ıhlamur ağacı, Terme Caddesi'ne süs kirazı, Şeyh Edebali Meydanı'na Kapadokya ağacı olarak da bilinen akça ağaç, Atatürk Caddesi'ne ise alıç ağacı dikilecek ve Kırşehir yepyeni bir çehreye kavuşacak" şeklinde konuştu.

Başkan Bahçeci, "Bu sene sonuna, kaldırımları, ağaçlandırma faaliyetlerini ve yeşillendirme çalışmalarını tamamen elden geçirip yeniden düzenleyeceğiz. Kırşehir Belediyesi olarak refüjlerde bitki düzensizliğini ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmalar ile şehrin vitrini durumunda olan refüjleri daha modern ve estetik hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

ARTIK REFÜJLER DAHA MODERN VE ESTETİK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 16:59:05
Güncelleme :28 Haziran 2011 Salı 17:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?