2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Artvinliler Kurtuluş Günü'nde buluştu

Kırşehir'de yaşayan Artvinliler, Aşıkpaşa Spor Salonunda düzenlenen 'Artvin'in Kurtuluş Gecesi'nde buluştu.

Kırşehir'de yaşayan Artvinliler Derneği tarafından Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonunda şölen düzenlendi. Şölene Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Belediye Başkanı Halim Çakır, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karagüllü, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, MHP İl Başkanı Arif Ekici, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Adil Vahaboğlu ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Şölenin açılış konuşmasını Artvinliler Derneği Başkanı Hakan Vahaboğlu yaparken, tarih ve kültür şehri Kırşehir'de yaşamaktan dolayı kedilerini şanslı hissettiklerini söyleyen Vahaboğlu, "Kırşehir'de yaşayan Artvinliler olarak son derece mutluyuz. Ne kadar Artvinliysek o kadar da Kırşehirliyiz. Kendimizi ayrı görmüyor ve ayrımcılığı kabul etmiyoruz" dedi.

Derneğin yaklaşık 500 üyesi olduğunu da kaydeden Vahaboğlu, "Derneğimizin üye sayısını artırmak için çalışıyoruz. Kırşehir'de yaşayan Artvinlileri bir rehberde buluşturacağız. Rehber oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Ancak, Kırşehir'de yaşayan Artvinli hemşehrilerimizin derneğimize gelip adres bilgilerini vermesi gerekiyor" dedi.

Vahaboğlu konuşmasında ayrıca, şölenlerine sponsor olan Belediye Başkanı Halim Çakır ve Hundai Yetkili Satıcısı Çağlayan Kardeşlere teşekkür etti. Gecede konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır da, Kırşehir'de yaşayan Artvinlisi, Erzurumlusu, Karslı, Trabzonlusu, Gümüşhanelisi ve başkaca illerden gelen her vatandaşa hizmet etmeyi kendilerine şiar edindiklerini söyleyerek, "Bölgesine ve doğduğu yere bakılmaksızın tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek asli görevimizdir. Hizmetlerimizde asla bölgecilik yapmıyor ve Kırşehir'e yerleşen ve burayı yurt edinen herkesi bağrımıza basıyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi hiçbir zaman bozmasın" dedi.
Gecede son olarak MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu söz aldı ve Artvin'in kurtuluş yıldönümünü kutladı.

Konuşmaların ardından Artvinliler Derneği Çocuk Halk Oyunları ekibi tarafından halaylar çekildi ve yerel sanatçıların verdiği konserle şölen devam etti. Akşam saat 19.00'da başlayan şölen gece geç saatlere kadar devam etti. Gecede ayrıca, çağlayan kardeşler tarafından salonu dolduran vatandaşlara karanfil, şeker ve balon hediye edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 10:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oya çangır IP: 88.226.123.xxx Tarih : 13.03.2008 14:06:45

harika bi gece oldu.uğraşanlara çok teşekkür ediyorum.böyle geceler düzenlenip insanlar bir araya getirilmeli.bu gece kırşehir-artvin dostluğunuda çok güzel ifade etmiş oldu