4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Astarı yüzünden pahalı hırsızlık!

Kırşehir'de bir elektrik malzemesi satan işyerini soyan maskeli 2 hırsız, güvenlik kameralarını kırdıktan sonra kasada bulunan 5 bin TL'yi çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir merkezdeki Murat Elektrik'e saat 03.00 sıralarında gelen kimliği belirsiz 2 kişi, kapıyı zorlayarak içeri girdi.

Ardından iş yerinin güvenlik kamerasını kırarak etkisiz hale getiren maskeli hırsızlar, kontrol odasındaki kayıt cihazını sökmek isterken aynı yerde bulunan telefon santralini söküp yanlarında götürdü. Ayrı katlarda bulunan 2 adet kasayı açan hırsızlar, kasada bulunan 5 bin TL'yi de alarak kayıplara karıştı. Olayın ortaya çıkması üzerine işyerine gelen polis ekipleri, çevrede inceleme yaptı. Soygun sırasında kasaları açmak için spiral kesme aleti kullandıkları tahmin edilen şahısların iş yerinde unuttukları beton murcu incelenmeye alındı.

Soygun haberi üzerine iş yerine gelen Aşır Demirbaş (45), "2 kişinin kaçtığı yönündeki ihbar üzerine emniyet ekipleri iş yerine geldi. Bana da 05.25'de haber verdiler. 2 kişinin dükkana girdiğini ve kasaları açarak para, senet ve çekleri alarak gittiklerini öğrendik. Şu an 5 bin TL'lik nakit para alınmış. Toplamda 15 ile 20 bin TL'lik malzemeye de zarar vermişler. Bu şekilde elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde gelip soygun yapılması, Kırşehir için vahim bir durum. Yasalarımızın daha caydırıcı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:33:58
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 17:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?