4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Atık piller zarar vermeyecek

ATIK PİLLER ARTIK ZARAR VERMEYECEK

Kırşehir Belediyesi atık pillerin toplanması konusunda yeni bir proje hayata geçirdi.

Süleyman Türkmani İlköğretim Okulu'nda yapılan tanıtım toplantısında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, çöp yerine atık pil kutularına atılan pillerin yeniden işlenerek, birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Proje kapsamında okul bünyesine atık pil kutuları yerleştirildi. İl merkezinde bulunan tüm okullar öncelikli olmak üzere alışveriş merkezleri, sağlık kuruluşları gibi iş yerlerine atık pil kutusu konulmasıyla projeye devam edeceği bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, belediyenin atık pillerle ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yetkilendirdiği tek kuruluş olan TAP ile bir protokol imzalandığını söyledi. Şahin, "Protokol kapsamında ilimiz merkezinde bulunan bütün okullara, alışveriş merkezlerine, sağlık ocaklarına, hastaneler, yurtlar ve fotoğraf stüdyolarına atık pil kutuları koyarak bir yıl boyunca atık pillerin kontrollü bir şekilde toplanması hedeflenmektedir" dedi.

Toplanan pillerin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) 'a teslim ederek çevreye zarar vermemiş olacaklarını da hatırlatan Şahin, "Atık pillerle ilgili halkımızın bilinçlendirilmesi amacıyla ilköğretim okullarında bilgilendirme sunumları yapılacaktır. Kırşehir Belediyesi olarak biz, bu tür kampanyaların her zaman öncüsüyüz, her konuda olduğu gibi çevre konusunda da hassas, duyarlı ve ısrarlı olacağız. Atık pillerimizi bundan böyle, atık pil kutularına atarak hem çevreyi koruyalım, hem de geleceğimizi kirletmeyelim istiyoruz. Belediyemiz liderliğinde başlatılan atık pillerin toplanması ve taşınması ile ilgili bu çevreci kampanyaya tüm halkımızdan destek bekliyor ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ATIK PİLLER ARTIK ZARAR VERMEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 17:58:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 18:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?