7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Atıklar esere dönüştü

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir'de düzenlenen etkinliğe anaokulu öğrencileri damgasını vururken, atık kağıtlardan ve çöplerden yaptıkları eserlerle ilgi odağı oldular.

Dünya Çevre Günün etkinlikleri Şube Kavşağından Anıt Meydanına yürüyüş ile başlarken, törene protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamalar, ilk olarak çevre örgütlerinin ve öğrencilerin Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret ile başladı. Çevre yürüyüşüne Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte özellikle rengarenk kostümleri ile dikkat çeken anaokulu öğrencileri gelinlik ve tabaklardan yapılan kıyafetlerle yürüyüşe katıldılar. Anıt Meydanında anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan atık kağıt ve çöplerden meydana getirilen eserler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Atık kağıttan yapılan ekmek fırını, cami, mutfak kapısı, kırık CD’lerden yapılan balık, görenleri hayrete düşürdü. Törende ayrıca Kırşehir Belediyesi tarafından atık pil toplayan okullara ödülleri verilirken, Fatoş Çetin Anaokulu tarafından hazırlanan geri dönüşüm sergisinin gezilmesi ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 09:26:17
Güncelleme :12 Haziran 2012 Salı 18:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?